Novosti
SINDIKATIMA "DOGOVOR HDZ-A I HNS-A NE ZNAČI NIŠTA"

Čekaju pregovore i štrajkaju dalje
Objavljeno 1. studenog, 2019.
Sindikatima u obrazovanju dogovor HDZ-a i HNS-a u ovome trenutku ne znači ništa, poručili su u četvrtak sindikalni čelnici, koje je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava pozvalo na pregovore u ponedjeljak, u 8 sati. To je izjavio predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, komentirajući novu ponudu iz redova vladajućih prema kojoj će Vlada do 30. lipnja iduće godine urediti cijeli sustav koeficijenata u javnim službama. Ako to ne učini, koeficijenti složenosti poslova zaposlenima u obrazovanju i policajcima će od tada porasti za dva posto.


Mihalinec je istaknuo da se o tom dogovoru neće izjašnjavati, nego će sindikalne zahtjeve i argumente iznijeti tek na sastanku. "Čekamo pregovore da čujemo koji su to prijedlozi Vlade, a istovremeno da konačno imamo priliku iznijeti naše argumente i prijedloge", rekao je. Nakon završetka pregovora, kaže, sindikati će provesti referendum među članstvom o tome prihvaćaju li Vladinu ponudu.
Sindikalci su ustvrdili da je u četvrtak u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji odaziv članstva na štrajk u osnovnim školama iznosio 96,81 posto, a u srednjim školama 93,76 posto. Najavili su da će u ponedjeljak štrajkati škole u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji, a u utorak u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji. Za srijedu, 6. studenoga, najavljuju simbolički pritisak za povećanje koeficijenata za 6,11 posto, tako što će štrajkati osnovne i srednje škole u cijeloj RH, a sindikalci će prosvjedovati na Markovu trgu.I.Bošnjak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUBVENCIONIRANJE STAMBENIH KREDITA

Novi krug prijava od 30. ožujka

2

KINA SVAKODNEVICA U GLAVNOM GRADU

Virus je Kinezima promijenio navike i očvrsnuo optimizam

3

HPK NAKON PROSVJEDA POLJOPRIVREDNIKA U BRUXELLESU UPOZORAVA:

Tko će uskoro proizvoditi hranu za stanovnike Europske unije?