Novosti
ZBOG NAJTEČAJA

Incident u Drenovcima zbog zemlje
Objavljeno 2. studenog, 2019.
I dok nestrpljivo čekaju raspisivanje natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, sve je veća nervoza među vlasnicima OPG-ova na području općine Drenovci, posebice među stočarima koji se žale da im nedostaje površina za proizvodnju hrane za stoku. U prostorijama općinskog načelnika Jakše Šestić došlo je do incidenta, a intervenirala je i policija.

Prema raspoloživim informacijama, jedan je Drenovčanin, koji je među većim poljoprivrednicima u selu, navodno nezadovoljan time što još nije raspisan natječaj, došao u zgradu Općine i posvađao se sa Šestićem. Došlo je do naguravanja i fizičkog sukoba, a situaciju su morali smirivati zaposlenici Općine. Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović potvrdio nam je da je u srijedu u uredu načelnika u Općini Drenovci došlo najprije do verbalnog, a potom i do fizičkog sukoba između dvije osobe.

- Upoznati smo s događajem i radimo na tome. Imamo evidentirano remećenje javnog reda i mira, verbalni, a potom i fizički sukob. Sve je to sada predmet istraživanja, postoje i osobe koje su ondje bile prisutne pa će se točno utvrditi što se i kako dogodilo. Nas kao policiju ne zanimaju njihove razmirice koje su imali od prije, nas zanima dio kada je došlo do remećenja javnog reda i mira i prekršajna odgovornost - kazao je Džigumović. Dodaje da je nakon sukoba jedna osoba protiv druge podnijela kaznenu prijavu za prijetnju, a podizanje kaznene prijave najavila je i druga osoba. Neslužbeno doznajemo da su oba muškarca zatražila liječničku pomoć, a dokumentaciju će priložiti uz kaznene prijave. Načelnik Jakša Šestić u kratkom nam je razgovoru kazao da je posrijedi državna zemlja zbog koje su u Općini već imali dosta problema s tom osobom. Nije želio ništa više komentirati, kazavši nam da upravo priprema kaznenu prijavu i neka institucije odrade svoj posao.

Inače, Općina Drenovci dobila je suglasnost Ministarstva na program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem i u pripremi je raspisivanje natječaja. M.L.O.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HOĆE LI BITI INTERESA ZA IMOVINU IZ STEČAJEVA?

Na prodaji putem e-dražbi više od 500 nekretnina

2

IAKO SE NEKI JOŠ GRIJU

Stiže nam pakleno vruće ljeto

3

KREŠIMIR BUBALO, ČLAN UPRAVE PEVEXA

Iznimni poslovni rezultati i zadovoljni radnici - istinska su prepoznatljivost Pevexa