Mozaik
OVOGODIŠNJI “DIGITALNI RENDEZ-VOUS”

Na temu odnosa čovjeka i stroja
Objavljeno 2. studenog, 2019.
Francuski institut u Hrvatskoj organizira od 6. studenoga do 4. prosinca drugo izdanje Digitalnog rendez-vousa, međunarodne manifestacije koja će na temu odnosa čovjeka i stroja prirediti dvadesetak događanja.

Povezujući partnere iz Francuske, Hrvatske, Njemačke i susjednih zemalja s različitih područja – aktiviste, umjetnike, znanstvenike, predavače, poduzetnike, visoke dužnosnike i novinare, tijekom mjesec dana održat će se izložbe, diskusije, radionice eksperimentiranja, otkrivanje inovativnih alata.

Početak će obilježiti izložba digitalne umjetnosti "Frames" francuskog autora Nicolasa Claussa i "Emoji Scanner" hrvatskog umjetnika Vitara Drinkovića u Francuskom institutu, koja se otvara 6. studenoga.

U koprodukciji Kontejnerom Francuski institut povezuje francuskog i hrvatskog umjetnika s dvije digitalne instalacije koje su sposobne stupiti u kontakt s publikom.

Prva se sastoji od osam drvenih kutija od kojih svaka sadrži ekran povezan s računalom i može prikazivati četiri različita tijela, dok će druga u izlogu skenirati trenutne emocije prolaznika.

Dio manifestacije posvećen je videoigrama - u okviru Zagreb Film Festivala održat će se masterclass Floriana Köhnea i Hansa Böhmea (Njemačka) i okrugli stol: Can You Make an Artistic Hit Game?, te masterclass Emmanuela Corna (Francuska) i predstavljanje videoigara nastalih u okviru francusko-njemačkog projekta "Interactive Empathy".

Najavljen je i međunarodni okrugli stol "Borba protiv dezinformacija u digitalno doba" u Novinarskom domu, koji se organizira u suradnji s AEM – Agencijom za elektroničke medije i njemačkom fondacijom FriedrichEbert-Stiftung, u koprodukciji s francuskim institutima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Mađarskoj. H

Možda ste propustili...

U PARNICI PROTIV DAILY TELEGRAPHA

Rush je dobio najveću odštetu

GLUMAC NA SUDU U LONDONU TUŽI TABLOID ZBOG KLEVETE

Depp: Amber me tukla i obavljala nuždu na krevetu

HVALJENI PSYCH FUNK BEND NEMANJA

Singlom "Daw Yen" najavljuje novi album

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZBOG POGORŠAVANJA STANJA S PANDEMIJOM

Festival Ferragosto JAM ipak je odgođen za 2021.

2

HRVATSKO-ŠVICARSKI FILM REDATELJICE ANDREE ŠTAKE, S MARIJOM ŠKARIČIĆ

“Mare” otvara Pula film festival

3

HVALJENI PSYCH FUNK BEND NEMANJA

Singlom "Daw Yen" najavljuje novi album