Regija
NAKON 15 GODINA SLUŽBE ODLAZI IZ VINKOVACA

Predrag Azap ide za paroha iločkog
Objavljeno 26. listopada, 2019.
VINKOVCI/ILOK - Na osnovu uredbe o aktivnom parohijskom svećenstvu, a prema ukazanoj potrebi crkvene službe, s 15. listopadom 2019. episkop srijemski Vasilije je za paroha iločkog postavio protojereja - stavrofora Predraga Azapa. Tako nakon 15 godina službovanja u Vinkovcima, prota Azap dolazi u Ilok na novu dužnost.


Prota Azap slovi za jednog od najaktivnijih pravoslavnih svećenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a osim zalaganja na obnovi pravoslavne crkve u Vinkovcima - za što je dobio i godišnje priznanje VSŽ-a, upravo u Iloku 2004. godine - veliku je aktivnost pokazao i u izgradnji međuljudskih odnosa, pa je zabilježen i kao prvi svećenik SPC-a, koji je u vrijeme mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja služio "Liturgiju pomirenja". U Iloku mu je dobrodošlicu iskazala gradonačelnica Marina Budimir, u prigodi proslave Dana grada i blagana sv. Kapistrana, a prota Azap bio je i u iločkom samostanu na svetoj misi.


- Zahvaljujem gradonačelnici na pozivu i raduje me dolazak u Ilok. Hvala i mojim Vinkovčanima, nosim lijepe uspomene na taj grad i ljude, a kao vječna uspomena ostaje moje "životno djelo" - novosagrađena crkva sv. Duha - kazao je prota Azap.
- U Iloku je multietnička zajednica dobrih ljudi. Trudit ću se sa svima graditi dobre odnose - naveo je, dodavši da u Iloku, prema popisu, ima sedam posto pravoslavaca. S.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana