TvObzor
JOŠ BOLJI PROGRAM I NOVA MASKOTA

STV s mnoštvom iznenađenja kročio u novu sezonu
Objavljeno 25. listopada, 2019.
Za 27. rođendan odlučili smo počastiti i naše najmlađe gledatelje novom igrom u emisiji “Pravi igrači”, koju mogu igrati svakoga dana u 19.15 sati
Razgovarao: Adrian ANDREJEK
Foto: Gojko MITIĆ

Televizija Slavonije i Baranje ove godine proslavila je 27 godina postojanja, i to je bio povod za još malo poboljšanja postojećeg programa, ali i da još jednom potvrdimo kako želimo prije svega biti televizija prijatelj i susjed svojim gledateljima, da od nas mogu doznati sve relevantne informacije iz života grada Osijeka, ali i cijele Slavonije i Baranje, kao i da smo tu kad im je potrebna pomoć, kaže nam u razgovoru glavna urednica programa STV-a Antonija Tomasović.

- Jedan od ciljeva svakako nam je u stvaranje našeg programa uključiti što više institucija i ustanova, ali prije svega mlade ljude, koji itekako imaju što pokazati. I dalje ćemo nastojati biti prepoznatljivi po našim informativnim emisijama bez žutila i senzacionalizma, s konkretnim i kvalitetnim informacijama – dodaje Tomasović.

Počnimo s onim što ostaje isto i u 27. sezoni – koje su emisije stup programa Slavonske televizije?

- Nastavljamo sa svojim središnjim Vijestima u 20.10 sati, jer, kako kažu, ono što je dobro ne treba mijenjati. Pa u toj maniri ostaju i naše “Teme dana” svakoga dana u 17 sati, u kojima s gostima razgovaramo o aktualnim temama toga dana. Vjerujemo da je srijeda u 21 sat našim gledateljima poznati termin za “Glagoljicu” Bojana Uranjeka s gostima iz društveno-političkog života, a u kojoj je započelo predstavljanje predsjedničkih kandidata. Tu su dakako i brojne druge emisije koje već niz godina na našoj televiziji imaju svoje gledatelje, kao što je naša emisija o poljoprivredi “Poticaj”, ali i one zabavnog karaktera - “Ritam grada” subotom u 21 sat i “Ošini po tamburi” petkom u 21 sat.

Za 27. rođendan odlučili smo počastiti i naše najmlađe gledatelje novom igrom u emisiji “Pravi igrači”, koju mogu igrati svakoga dana u 19.15 sati, a oni najbolji su i nagrađeni.

Po čemu će vam 27. rođendan televizije ostati u pamćenju?

- Ovaj rođendan je bio poseban jer smo dobili maskotu Stivka i tako postali jedina televizija u Hrvatskoj s vlastitom maskotom. Zasad ga gledatelji mogu u sklopu programa vidjeti kao animaciju, a uskoro ćemo ga i “oživiti” i to zahvaljujući suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, pa će Stivka naši sugrađani moći upoznati i na raznim manifestacijama u gradu. Osim toga, raduje nas što ćemo baš u 27. godini prijeći na emitiranje našeg programa u HD rezoluciji.

Dnevni program “Za dobar dan” gledamo i dalje radnim danom od 9 do 13 sati. Koji su noviteti ove sezone?

- Program smo proširili brojnim novim rubrikama, među ostalim “Iz bakine kuhinje” u kojoj Ana Muhar izvrsno kuha samo za gledatelje Slavonske televizije. Tu je i rubrika “Moda iz ormara” u kojoj naše gledateljice mogu doznati što se nosi, ali i kako najbolje složiti modne kombinacije. U suradnji s Muzejom Slavonije upoznajemo “Muzejsko blago”, a s nama je i dalje viši kustos Grgur Marko Ivanković, koji u “Osječkim vedutama” otkiva neke nepoznate priče o gradu na Dravi. U suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek nastala je rubrika “Umjetnost za po doma” u sklopu koje profesori i učenici izrađuju razne predmete i ukrase te savjetuju kako neke od njih naši gledatelji sami mogu napraviti. U suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom imamo rubriku “Hrana kao lijek” u kojoj će gledatelji zasigurno doznati mnogo toga što o hrani do sada nisu znali. A u ovoj sezoni odlučili smo malo ući i u našu bogatu arhivu, pa tako naši gledatelji mogu pogledati i neke stare Vijesti iz, primjerice, 1994. godine, kao i uživati u starim hitovima iz jedne od najpoznatijih emisija STV-a “Vodotop”. Svakoga dana naši gledatelji s nama mogu vježbati zahvaljujući Centru kulture tijela “Gea” i našoj Bojani Muačević Gal, doznati sve informacije od službe 112, te od našeg prognostičara Kristijana Božarova čuti i vidjeti kakvo nas vrijeme očekuje. Uz sve to, tu je i rubrika “Tužionica”, u kojoj nas naši gledatelji svakoga dana mogu zvati i reći nam što im smeta, što možda treba popraviti ili napraviti, a mi ćemo učiniti sve kako bismo pronašli odgovore na njihova pitanja i pritužbe. No u planu do Nove godine još su neke nove emisije. Nećemo vam još sve otkriti, ali ono što možemo reći je da se već naveliko radi na novoj vjerskoj i kulinarskoj emisiji. Budući da ni proslava Nove godine nije daleko, pozivamo naše gledatelja da i u najluđoj noći u godini budu s nama jer i ovaj put jamčimo izvrsnu zabavu uz živu glazbu i brojne nagrade.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata