Crna kronika
PRONAĐENI TRAGOVI ČETIRIJU OSOBA

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre
Objavljeno 21. listopada, 2019.
VARAŽDIN - U nastavku suđenja Smiljani Srnec, optuženoj da je ubila sestru Jasminu Dominić još 2000. godine, a potom njezino tijelo držala u zamrzivaču, svjedočio je Željko Sekulić, vještak iz Centra za forenzična ispitivanja "Ivan Vučetić".

- Daktiloskopskom pretragom pronađena su tri traga papilarnih linija na crnim vrećama. Jedan je otisak palca desne ruke optužene Smiljane Srnec. Trag je pronađen na donjem rubu vreće. Trag je mogao nastati ako je pukla gumena rukavica na dijelu jagodice palca - naveo je vještak i na upit obrane odgovorio da nije našao nikakve tragove na fragmentu na komadu gume roza boje. Vještak je dodao da je na jednoj od vreća pronašao i trag za koji pretpostavlja da je otisak dlana. Naveo je i da na tijelu Jasmine nisu traženi otisci. Krešimir Abramović iz Službe za biološka i kontaktna vještačenja Ivana Vučetića, u vještačenju koje je dostavljeno sudu, navodi da su na plastičnoj vreći koja je bila vezana hulahupkom na glavi mrtve djevojke pronađeni biološki tragovi Jasmine Dominić i Smiljane Srnec. Na plastičnoj vreći koja je bila na nogama pronađeni su tragovi nepoznate osobe, a na vrećici koja je bila na glavi pronađeni su tragovi Jasmine Dominić, Smiljane Srnec, majke Katarine Dominić i nepoznate muške osobe. Na plastičnoj vreći pronađeni su i tragovi nepoznate muške osobe koja je mogla u bilo kojem trenutku biti u kontaktu s vrećom. U svom nalazu i mišljenju vještak je naveo da su vještačena četiri para najlonskih čarapa te da tragovi na njima potječu s kože. Vještak Abramović nije mogao reći jesu li čarape prije nošene te je dodao, na upit odvjetnika, da na gumenom komadiću roza boje nisu pronađeni tragovi optužene Smiljane Srnec, kao ni na čarapama kojima su bile vezane noge ubijene Jasmine. Te su čarape bile vezane oko najlonske vreće na kojoj je pronađen neidentificirani otisak dijela dlana te DNK nepoznate ženke osobe. S.Lacić
 
TRAŽE VJEŠTAKA MEDICINSKE STRUKE
Odvjetnik je predložio sudu da umjesto vještaka Krešimira Abramovića, profesora biologije, pronađeni materijal izvještači netko tko je medicinske struke. Na upit je li moguće da je pogriješio u svojim nalazima Abramović je rekao da će o tome je li pogriješio reći netko tko bude obavljao supervještačenje. “Nema nikoga u Hrvatskoj s više iskustva i laboratorijske prakse od mene”, zaključio je vještak i istaknuo da se Medicinski fakultet koristi istim metodama kao i Centar “Ivan Vučetić” i da ne bi došli do drukčijih nalaza.
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike