Sport
REMI ŽRK OSIJEK U 5. KOLU 1. HRL

Osijek poveo u završnici pa morao spašavati bod
Objavljeno 21. listopada, 2019.
Rukometašice Osijeka remizirale su u Pločama s Dalmatinkom 21:21 u petom prvenstvenom prvoligaškom kolu te tako stigle do svog trećeg ovosezonskog boda, prvog u gostima. Kao što su i najavljivale, Osječanke su uspjele obranu ovaj put odlično odraditi tijekom cijelog susreta, a da su bile malo koncentriranije u završnici, mogle su se kući vratiti i s oba boda.
Nije dobro počelo za gostujuću ekipu, koja je u 5. minuti već zaostajala 3:0. Tek u 9. Dora Lacković postigla je prvi osječki pogodak, ali ni tada se nije "otvorilo" u napadu. Dosta su se mučile s realizacijom svojih napada, što im u prethodnim utakmicama nije bio takav problem. Srećom za Osječanke, obrana je bila na razini, pa se Dalmatinka nije uspijevala znatnije odvojiti. Uglavnom su Pločanke održavale pogodak-dva prednosti, sve do 18. minute, kada su ponovno otišle na "plus tri" (8:5). No ponovno im gošće nisu dopustile veći odmak, Petra Jeršek u 22. smanjila je na 9:8 i najavila i prvo izjednačenje u susretu, no do odmora ga Osijek ipak nije uspio izboriti. Prvo je poluvrijeme pripalo domaćoj ekipi (13:11), da bi odmah na početku nastavka Osijek konačno nakon pogodaka Lacković i Jeršek stigao do izjednačenja (13:13). Bila je to naznaka i potpunog preokreta koji se ipak nije zbio odmah. Dalmatinka je i dalje držala prednost, no ona je sada bila minimalna, jer su sljedeće minute protekle u igri pogodak na pogodak. U 42. minuti Pločanke su povele 17:15, nakon čega je uslijedilo najbolje osječko napadačko razdobolje koje su pogodcima okrunile Josipa Jerčinović, Petra Frančić i Ena Zagorščak za prvo vodstvo na utakmici (18:17). Osječka je obrana u drugom poluvremenu bila još čvršća, o čemu svjedoče i samo četiri primljena pogotka u prvih 20 minuta nastavka. Posljednjih deset minuta utakmice donijelo je nekoliko preokreta u vodstvu, a Osječanke su propustile priliku možda i riješiti susret u tim trenutcima jer nisu iskoristile dva sedmerca. Ipak, i s tim promašajima, golovima Jeršek i Lacković gošće su u 58. minuti povele 21:20, ali nisu izdržale u preostalom vremenu. Skupo ih je u pretposljednjoj minuti koštalo isključenje Lee Hren, koja je potom zaradila i još jedno, zbog reakcije na klupi, pa je Osijek završnicu odigrao sa samo četiri igračice na parketu. Dalmatinka je to iskoristila za izjednačenje, ali su posljednji domaći napad osječke rukometašice uspjele obraniti te tako sačuvati prvi gostujući bod. G. Roguljić
Dalmatinka       21 (13)

Osijek       21 (11)

PLOČE - Dom sportova Ploče. Gledatelja: 200. Suci: Dražen Anušić (Primorski Dolac) i Dubravko Vukovac (Split).

DALMATINKA: Sršen, Galov, Jarak 6, Sušak, Zelić 2, Barbir 3, Jerković, M. Žderić 1, Šendo, Oršulić 5 (3), I. Žderić, Čupić, Cvijanović, Klarić 1, Krilić 3, Jelčić.

OSIJEK: Borac, Putnik 1, Hren 1, Lacković 8 (1), Nikolić, Jerčinović 2, Milić 2, Milas, Prskalo, Jeršek 4, Zagorščak 2, Špoljarić, Sablić, Čanadžija, Brkić, Frančić 1.

SEDMERCI: Dalmatinka 4 (3), Osijek 3 (1); ISKLJUČENJA: Dalmatinka 10 minuta (Krilić 2+2, Jarak 2, Šendo 2, Oršulić 2), Osijek 14 minuta (Hren 2+2+2, Lacković 2+2, Milić 2, Prskalo 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike