Sport
OSJEČANKE LAKO PRESKOČILE NERETVU

Derbi samo na papiru, Osječanke uvjerljive
Objavljeno 20. listopada, 2019.
Derbi četvrtog kola Prve hrvatske lige za nogometašice bio je derbi samo po trenutačnom položaju u redoslijedu jer su Osječanke znatno kvalitetnije od gošći iz Metkovića, koje su doputovale sa samo 11 igračica. I sa sve tri dosadašnje pobjede, koliko su imale i štićenice trenera Tihomira Rudeža, koji ponovno nije imao kompletan igrački kadar na raspolaganju, ali se zato oporavila iskusna Iva Culek i zauzela mjesto u početnoj postavi. Ona se od početka nametnula, tako da su Metkovke morale priznati primat domaćem sastavu, koji je pitanje pobjednika riješio već do odmora, kada je imao četiri pogotka prednosti.
Od prvog sučeva zvižduka počela je opsada gostujućih vrata, koja je u 14. minuti otvorila Izabela Lojna te trasirala put k novoj, odnosno četvrtoj u nizu, ovojesenskoj pobjedi, a drugoj s manjom razlikom pogodaka od dvoznamenkastog. Do odlaska na odmor Lorena Balić postigla je hat-trick, u kojem je prvi pogodak iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. U nastavku su Osječanke smanjile tempo, ali i tada su bile dominantne, propustivši slaviti s većim rezultatom. U devetoj minuti nastavka mlada je Ena Pernar poslala i petu loptu u mrežu nemoćne Jelene Kešine, a reprezentativka Lojna je uoči kraja svojim drugim poentiranjem zaključila susret. Trener Rudež ponovo je iskoristio priliku dati određenu minutažu mladom, nadolazećem valu, koji je opravdao povjerenje. D.L.
OSIJEK*6 (4)

NERETVA*0

OSIJEK - Igralište "Mačkamama". Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 100. Sudac: Denis Plantosar (Darda). Strijelci: 1:0 Lojna (14), 2:0 Balić (18), 3:0 Balić (35. - 11 m), 4:0 Balić (45), 5:0 Pernar (54), 6:0 Lojna (88). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Slanovic, Bulut, Culek, Nevrkla, Baban (od 63. Pranješ), Balić (od 79. Šipoš), Lojna, Conjar, Kunštek (od 72. Laslavić), Šalek, Pernar. Trener: Tihomir Rudež

NERETVA: Kešina, Šunjić, Matić, Kurjak, Herceg, Mijoč, Terzić, Šiljeg, Mandić, Dedaj, Perić. Trener: Duško Mijoč
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike