Sport
ZANIMLJIVO NOGOMETNO POPODNE PUNO PREOKRETA U ZAPREŠIĆU

Osijek poveo, Serderov hat-trick,
Špoljarić u 92. donio bod Osijeku
Objavljeno 20. listopada, 2019.
Osijek je igrao slabo, a bod je uspio spasiti nakon što je u završnici susreta nadoknadio "minus dva"

Čudnu utakmicu odigrali su nogometaši Intera i Osijeka u Zaprešiću. Odigrana je u polaganom tempu, a na kraju je ponudila puno preokreta i uzbuđenja.


Osijek se na kraju morao zadovoljiti bodom, što se sigurno kosi s očekivanjima prije susreta, ali kako su se razvijale stvari na terenu, na kraju mora biti sretan što je izbjegao poraz. Poveli su bijelo-plavi, a onda spavali i toliko griješili da je Inter baš ničim izazvan došao do preokreta i vodstva od dva pogotka razlike zahvaljujući raspoloženom Serderovu, koji je zabio sva tri pogotka za domaćina. I kada se činilo kako se Osijek našao u bezizlaznom situaciji, iznenada je oživio i u posljednjih 15 minuta uspio nadoknaditi taj zaostatak i izbjeći poraz. No slaba je to utjeha jer su Osječani opet odigrali utakmicu daleko ispod svojih mogućnosti, što se posebno odnosi na posljednju liniju koja je djelovala iznimno nesigurno.

Serderov peokrenuo

Inter je izabrao igrati prvo poluvrijeme niz vjetar, ali u početku utakmice nije koristio tu prednost. Osijek je kontrolirao igru i već je u sedmoj minuti mogao, ako ne i morao, povesti. Marić je opalio iz slobodnog udarca s više od 25 metara, Frelih je uspio odbiti loptu koja je išla prema lijevom kutu, na nju je natrčao Igor Silva i sa samo pet metara, istina iskosa s desne strane, promašio cijela vrata. Domaćin je uzvratio u 12. minuti nakon udarca iz kuta koji je izveo Postonjski, u skoku je pred vratima Osijeka do lopte došao Savić, čiji je udarac glavom s osam-devet metara otišao pokraj lijeve vratnice. Utakmica se igrala u prilično polaganom tempu. U igri Osijeka nedostajalo je živosti. Akcije su se valjale sporo, a kada bi se i ubrzale, onda su uglavnom završavale tehničkim pogreškama. Ipak, u 27. minuti Osječani su došli u vodstvo. Kleinhesiler je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je na putu prema vratima zapela za ruku Savića, pa je Vidulin opravdano pokazao na "bijelu točku". Kazneni udarac realizirao je Mirko Marić, kojem je to bio sedmi pogodak ove sezone kojim je, u tom trenutku, izbio na sam vrh liste strijelaca našeg prvenstva. Vodstvo je još malo usporilo bijelo-plave, pa ih je ubrzo stigla kazna zbog tog mrtvog pristupa. U 32. minuti jednostavnu, ali vrlo preciznu akciju odigrali su asistent Mlinar i strijelac Serderov, koji je provukao loptu ispod Ivušića za izjednačenje. Osijek se ni nakon toga nikako nije uspijevao pokrenuti, a iritantno je bilo koliko su se njegovi igrači klizali i padali po travnjaku. Očito su neki igrači Osijeka izabrali krivu opremu. Vrijeme je curilo sporo jer je utakmica bila prilično nezanimljiva, a onda je u samoj završnici prvog dijela Inter stigao do potpunog preokreta. U 43. minuti na sceni se opet ukazao isti tandem kao i kod izjednačujućeg pogotka. Opet je Mlinar bio asistent, a Serderov je postigao vrlo lijep pogodak prije kojeg se lako oslobodio Škorića i onda bez problema preciznim udarcem pogodio malu mrežicu u gornjem desnom kutu. Tako su Interu samo dvije ozbiljnije akcije bile dovoljne za rezultatski preokret, što, s obzirom na to kako je igrao Osijek, zapravo nije bilo ništa čudno. Osječani su vrlo lako prosuli početnu prednost, do koje su također došli bez previše muke. Reklo bi se kako je ona otišla "po nabavnoj cijeni".

Špoljarić pogodio za bod


Ni u nastavku susreta Osijek nije izgledao kao da je spreman loviti minimalni zaostatak. Nigdje želje, žestine, presinga. Ničega što bi trebala pokazati momčad koja gubi. Inter se povukao, čuuvao prednost i čekao eventualnu pogrešku suparnika. I ubrzo mu se to isplatilo jer Osječani su bili posve neinventivni, a onda su još i odlučili biti blagonakloni prema Zaprešićanima. U 63. minuti grubo je pogriješio kapetan Mile Škorić na jednu naoko neopasnu dugačku loptu. Imao ju je na nozi, ali ju nije zahvatio kako je želio pa, umjesto da je pošalje daleko od vrata, servirao ju je ravno u for Serderovu, koji tog poslijepodneva nije mogao promašiti. Prebacio je Ivušića i zabio hat-trick te se na taj način izjednačio s Marićem u vrhu liste strijelaca HNL-a sa sedam pogodaka. Odmah nakon toga trener Osijeka Ivica Kulešević je odlučio promijeniti formaciju te je zaigrao s četvoricom u posljednjoj liniji. Ubrzo nakon toga ukazao se Osječanima tračak nade u rezultatski povratak. U 73. minuti Mance se lijepo probio po lijevoj strani, pa povratnom loptom pronašao Lopu, koji je lako iz neposredne blizine pogodio mrežu i smanjio zaostatak bijelo-plavih. Dvije minute kasnije imali su Osječani priliku i za izjednačenje. U 75. minuti Lopa je povukao loptu kroz inu, pa proigrao Igora Silvu na desnoj strani koji mu je odmah uzvratio dodavanje, a Lopa je bio na desetak metara od vrata, ali je loše zahvatio loptu, pa je prilika propala. Osijek je u tim trenucima zaigrao nešto bolje, pa je priliku imao i Špoljarić, koji je odmah nakon drugog pogotka zamijenio Mancea, no ni on nije dobro zahvatio loptu kada je bio na samo pet metara od vrata. U završnici susreta na terenu je zavladala nervoza, pa su se igrači više svađali, valjali i naguravali negoli su igrali, što je, jasno, bila voda na mlin domaćinu. Ipak, u drugoj minuti sudačke nadoknade uspjeli su Osječani izbjeći poraz. Bila je to još jedna dobra akcija Osijeka u kojoj je Talys proigrao Špoljarića, koji je odlično regirao i s osam metara poslao loptu pod gredu nemoćnog Freliha.


Dalibor Keler
džoker

ŠPOLJARIĆ JE UŠAO I ZABIO ZA BOD
ZAPREŠIĆ - SRC Zaprešić. Vrijeme i teren idealni za igru. Gledatelja: Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) - 7. Strijelci: 0:1 Marić (27-11m), 1:1 Serdrov (32), 2:1 Serderov (43), 3:1 Serderov (63), 3:2 Lopa (73), 3:3 Špoljarić (90+2). Žuti kartoni: Savić, Ljubić (Inter Zaprešić), Lopa, Igor Silva, Ndockyt (Osijek). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: SERDER SERDEROV (INTER ZAPREŠIĆ)

INTER ZAPREŠIĆ

3 (2)

Frelih 5,5, Grgić 6, Tatomirović 6, Čeliković 6, Bosec 6, Mazalović 6, Mlinar 7, Postonjski 6, Savić 6 (od 82. Soldo -), Ahmedi 5,5 (od 53. Ljubić 5,5), Serderov 8 (od 80. Mamut -).

OSIJEK

3 (1)

Ivušić 5,5, Guti 5,5 (od 64. Ndockyt 6), Škorić 5, Majstorović 6, Igor Silva 6, Žaper 5,5, Kleinheilser 5,5 (od 46. Pilj 6), Lopa 6, Talys 5,5, Marić 6, Mance 6 (od 73. Špoljarić 6,5).
0:1

Savić je igrao rukom u kaznenom prostoru, pa je dosuđen kazneni udarac za Osijek. Izveo ga je Marić, pucao u desnu strani, lopta je pogodila vratnicu i od nje se odbila u mrežu
1:1

Milnar je dao lijepu loptu za Serderova, koji ušao ispred Gutija i ispod Ivušića poslao loptu u mrežu
2:1

Mlinar je još jednom pronašao Serderova u kaznenom prostoru, on se oslobodio Škorića i s desetak metara pogodio gornji desni kut
3:1

Kardinalno je pogriješio Škorić kod jedne neopasne dugačke lopte koju nije dobro zahvatio, pa je ispala idealna asistencija za Serderova koji je prebacio Ivušića
3:2

Mance se probio po lijevoj strani i poslao idealnu povratnu loptu na šest metara, gdje je bio Lopa, koji nije imao težak zadatak poslati je u mrežu
3:3

Talys je ubacio prizemnu loptu slijeva, Špoljarić je samo postavio nogu i poslao loptu pod gredu
Najčitanije iz rubrike