Crna kronika
INTERVENCIJA VATROGASACA

Požar krova kuće u Reisnerovoj ulici
Objavljeno 21. listopada, 2019.
OSIJEK

Dvije su obitelji ostale bez krova nad glavom zbog požara koji je izbio u subotu u prizemnici u Reisnerovoj ulici u Osijeku. O požaru je nešto poslije 12 sati obaviješteno operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Vatrogascima nije puno trebalo da dođu u Reisnerovu ulicu i odmah su počeli s gašenjem vatre.

Do požara je došlo u potkrovlju kuće u kojoj žive dvije obitelji. Prvo je, doznajemo, došlo do požara u dijelu gdje žive stariji supružnici koji su uspjeli izići iz kuće. Ženu su, zbog stanja šoka u kojemu je bila, vozilom hitne pomoći odvezli u Klinički bolnički centar Osijek. Vatrogasci su odmah počeli s gašenjem krova, a zbog zahtjevnosti intervencije profesionalni su vatrogasci u pomoć pozvali i dobrovoljna vatrogasna društva Gornji i Donji grad. Ukupno je na požarište izišlo pet vozila s više od 20 vatrogasaca.

Vatra se s dijela krova ubrzio proširila i na dio krova kuće u kojoj živi žena s troje djece. Oni su uplakani gledali kako im vatra odnosi krov, a rekli su da je teško oštećena i unutrašnjost kuće. Tijekom intervencije vatrogasci su imali problema jer hidrant koji se nalazi ispred kuće u plamenu neko vrijeme nisu mogli otvoriti, a kasnije se pokazalo i da nema vode. Potom su vatrogasna crijeva prebacili na drugi hidrant u Reisnerovoj ulici. Tijekom problema s hidrantom požar je gašen vodom iz cisterni. I dok je manji broj vatrogasaca gasio požar izvana, dio ih je s maskama na licu ušao u unutrašnjost kuće kako bi se što prije spriječilo širenje požara.

Nakon lokalizacije požara i sprječavjana njegova širenja na susjedne kuće, profesionalni su se vatrogasci vratili u postaju, a na terenu su ostali vatrogasci osječkih DVD-ova. Vatrogasna intervencija trajala je oko tri sata. Zbog vatrogasnih vozila na cesti neko je vrijeme promet Reisnerovom ulicom (između Stepinčeve i Zagrebačke) bio obustavljen, pa su ga prometni policajci preusmjeravali na okolne ulice. Očevidom će se utvrditi što je uzrok požara koji je prouzročio veliku materijalnu štetu.

Požarnu intervenciju u subotu imali su i vatrogasci iz Belog Manastira i Popovca. Oni su izišli na intervencije u Branjinu gdje je došlo do zapaljenja sijena. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike