Sport
BIJELO-PLAVI GOSTUJU KOD INTERA

Kulešević je vrlo odlučan -
u Zaprešić po novu pobjedu
Objavljeno 19. listopada, 2019.

Prvi susret koji će Ivica Kulešević, u svom drugom mandatu, na klupi Osijeka odraditi bez prefiksa v. d. dogodit će se u Zaprešiću. Bijelo-plave nogometaše očekuje jedno od gostovanja na koje im nije muka putovati jer su zagrebačko predgrađe često napuštali zadovoljni.


Bilo bi iznimno važno da se povijest ponovi i ovaj put jer za osječku momčad taj je susret uvod u seriju velikih izazova. Nakon Intera Osječane očekuju tri prvenstvena derbija (Dinamo, Rijeka, Hajduk) u kojima će dvaput biti gosti. Zbog toga bodovi iz Zaprešića imaju ozbiljnu težinu. Inter je pretposljednji na ljestvici, s istim brojem bodova kao i za dno "zakucani" Varaždin, ali to ne znači kako osječku momčad tamo čeka šetnja. To više ako se zna kako su bijelo-plavi znali imati problema na gostovanjima kod suparnika koji se bore za prvoligaški život.


- Nema dvojbe kako nas čeka zahtjevno gostovanje. Zaprešićani se bore za prvoligaški status već godinama i za njih je to potpuno prirodna situacija. Zato ne trebamo očekivati kako će biti pod nekakvim posebnim pritiskom. Riječ je o momčadi koja igra mnogo bolje negoli to govori njihov trenutačni plasman. Nitko ih ove sezone nije razbio niti nešto posebno nadigrao. Oni protiv svakog suparnika traže bodove kojima bi si poboljšali poziciju u toj borbi za opstanak, pa će tako biti i protiv nas. Mi, pak, imamo svoje ambicije i planove u toj utakmici, no to samo znači kako taj susret od nas traži maksimalni angažman ako želimo doći do željenog cilja, a to je pobjeda - kaže Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.


Gledajući na ono što Osječane čeka nakon Intera, određena je opasnost podatak kako čak sedam igrača ima po dva žuta kartona. Međutim, Kulešević je vrlo jasan o tom pitanju:


- Nikada nije imalo smisla kalkulirati u tom pogledu. Nama je najvažnija prva sljedeća utakmica i neću igrače zamarati tim podatkom. Važno je ne dobiti glupe kartone zbog prigovora ili sličnih stvari, ali mi želimo i trebamo biti agresivni. Zato sigurno neću reći igračima: "Pazite se kartona" jer tada nećemo biti pravi u duel-igri.


Iako je iza osječke momčadi dvotjedna reprezentativna stanka, stanje s igračkim kadrom nije se bitno popravilo kada su u pitanju ozljede. Od svih koji su bili na popisu ozlijeđenih na raspolaganju će biti samo Marin Pilj, a ovaj put neće biti Boška Šutala, koji ima tri žuta kartona.
- Pilj je trenirao normalno, ali tek trebamo procijeniti u kolikoj ćemo ga mjeri koristiti s obzirom na stanku koju je imao. Još uvijek razmišljam i o formaciji u kojoj ćemo zaigrati s obzirom na to da nema Šutala. Međutim, nema brige, imamo neke ideje, neke smo stvari isprobavali i tijekom stanke, pa je, kao i uvijek, od formacije u kojoj ćemo krenuti mnogo važnije na koji ćemo se način postaviti u tom susretu. Naše ambicije sežu prema plasmanu u vrh tablice, pa tako trebamo i izgledati na terenu - poručio je za kraj Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.


Dalibor Keler
TABLICA
1. Hajduk**11**7**2**2**20:6**23

2. Dinamo**10**7**1**2**17:4**22

3. Osijek**11**5**4**2**17:10**19

4. Rijeka**10**5**4**1**15:8**19

5. Gorica**11**4**3**4**14:14**15

6. Lokomotiva**11**4**3**4**16:17**15

7. Istra 1961**11**2**4**5**12:18**10

8. S.Belupo**11**3**1**7*11:26**10

9. Inter**11**1**4**6**13:21**7

10.Varaždin**11**1**4**6**10:21**7
INTER ZAPREŠIĆ**-**OSIJEK

Početak: Nedjelja, 15 sati

Frelih**Ivušić

Galić**Guti

Tatomirović**Škorić

Grgić**Majstorović

Čeliković**Igor Silva

Mazalović**Žaper

Mlinar**Kleinheisler

Bosec**Lopa

Conev**Talys

Postonjski**Marić

Serderov**Mance

Stadion: SRC Zaprešić

Kapacitet: 5228

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar).
12. kolo
PETAK

Gorica - Dinamo

SUBOTA

15 sati

Varaždin - Istra 1961

17.30 sati

Slaven Belupo - Rijeka

NEDJELJA

15 sati

Inter Zaprešić - Osijek

17.30 sati

Lokomotiva - Hajduk
MEĐUSOBNI SUSRETI

INTER – OSIJEK**50**8**12**30**47:87
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike