Osijek
20 GODINA UDRUGE UPRAVITELJ

Sukreirat će nove propise o stanovanju
Objavljeno 18. listopada, 2019.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku svečanom skupštinom i prigodnim programom obilježena je 20. obljetnica osnutka udruge Upravitelj, koja je zaživjela 1999. u gradu na Dravi te u protekla dva desetljeća stasala u krovnu neovisnu organizaciju koja na nacionalnoj razini aktivno sudjeluje u kreiranju i oblikovanju stambene politike i kulture življenja.

"Prije 20 godina baš u gradu u Osijeku, u Zavodu za stanovanje, osnovana je udruga Upravitelj. Za sve one koji su se ozbiljnije bavili bilo kojim oblikom upravljanja zgradama bila je to prekretnica, jer se krenulo k standardizaciji i uređivanju kompleksnih procesa i odnosa. Danas je u cijeloj Hrvatskoj puno napravljeno oko pitanja politike stanovanja. Aktualnost je energetska obnova, a slijede i novi zakonski propisi vezani uz stanovanje, u čijem će kreiranju sudjelovati i naši članovi, na što smo ponosni. Sve to upućuje na to da smo jedna snažna udruga, relevantna, koja svojim članstvom pokriva cijelu Hrvatsku. Pred nama su velike obaveze, koje rado prihvaćamo", rekao je Bojan Bodražić, predsjednik Upravitelja te ujedno i direktor osječkog Zavoda za stanovanje, istaknuvši kako je najveća snaga Upravitelja suradnja svih članova i razmjena iskustava.

"Na taj se način cijelom Hrvatskom šire dobre ideje i kvalitetni projekti koji su zaživjeli u pojedinoj zajednici. Za primjer, Zavod za stanovanje Osijek upravo je nedavno poslao pismo namjere Gradu Osijeku da po uzoru na Grad Split omogući sredstava u novom proračunu za subvenciju ugradnje dizala u višestambenim zgradama te po uzoru na Grad Zagreb subvencije za obnovu pročelja i uklanjanje grafita", istaknuo je Bodražić, uz kojega su više od 200 predstavnika upravitelja iz cijele Hrvatske ovom prigodom pozdravili i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te uime Osječko-baranjske županije Ivan Radić.

Ivana Solar
RASKOŠNA MONOGRAFIJA I SPOMEN-PLOČA
Uoči skupštine održana je sjednica Upravnog odbora udruge te je postavljena ploča na zgradi Zavoda za stanovanje kao trajan podsjetnik na 1999. i osnivanje udruge Upravitelj u prostorijama Zavoda. U sklopu svečane sjednice predstavljena je pak raskošna monografija udruge. Tom je prigodom istaknuto kako Upravitelj trenutno u svom članstvu okuplja 88 tvrtki upravitelja iz cijele RH, koje upravljaju s više od 550.000 prostora, što čini gotovo 90 posto cjelokupnog fonda kolektivnog stanovanja, koji je predmet upravljanja i rada upravitelja u skladu s odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike