Kultura
"CRTAČEV DNEVNIK" IVANA BRANKA IMROVIĆA U VINKOVCIMA

Darovao više od stotinu crteža
Objavljeno 18. listopada, 2019.
VINKOVCI

U Galeriji "Slavko Kopač" u Vinkovcima otvorena je izložba Crtačev dnevnik Ivana Branka Imrovića. Riječ je o doniranim radovima Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg.

- Izložio sam dvije kompozicije. Jedna je presjek crtanja od 1976. do 2018., a druga skup radova nastalih na temu Golgote, crteži uglavnom ‘‘mokrim‘‘ tuševima, flomasterima. U prvoj su kompoziciji zastupljene grafitna olovka i ugljen. Naziv izložbe je takav jer sam jako mnogo crtao, gotovo svaki dan, ovisno o inspiraciji - rekao je Ivan Branko Imrović, koji je kiparstvo diplomirao na zagrebačkoj ALU.

Donacija crteža velikodušan je prinos i priznanje i daje galeriji i muzeju dodatno na važnosti.
- Slikar Ivan Branko Imrović darovao je našoj ustanovi stotinu crteža jer je htio da ti crteži budu izloženi i pohranjeni u respektabilnoj ustanovi. Autor je osjetio da ako umjetnost nije ucijepljena u život i nečiji opus, kao nepoznato blago zapravo negdje propada. Stoga je bolje da uđe među ljude jer umjetnost samo tako živi. Željeli smo prezentirati njegove radove i tako zahvaliti za autorovu iznimnu donaciju - rekao je fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkoga programa Franjevačke galerije Široki Brijeg na otvorenju u vinkovačkoj galeriji. Izložba se u Vinkovcima može pogledati do 5. studenoga. M.Kokaj
Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike