Sport
TENISKI TURNIR U VINKOVCIMA

Odličan nastup i pokali u rukama mladih Slavonaca
Objavljeno 17. listopada, 2019.
Na terenima TK Vinkovci igran je turnir za tenisačice i tenisače do 14 godina, a bio je to turnir iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Bilo je zanimljivih susreta, a u odličnom svjetlu pokazali su se mladi Slavonci.

Kod tenisača nije bilo iznenađenja, do finala su stigla prva dva nositelja. Fran Rakonić (Nova Gradiška) društvo je gledao sa samog vrha ždrijeba i u poluzavršnici je bio bolji od domaćeg predstavnika Jakova Rimca sa 6:0, 6:1. Drugi nositelj turnira, Ilija Kopić (TK Vinkovci) u poluzavršnici je imao teži posao, ali je nakon tri seta svladao Marka Lukića (Požega) sa 4:6, 6:2, 6:4. U finalu je Rakonić bio uvjerljiv i pobijedio Kopića sa 6:3, 6:1.

Kod tenisačica je naslov pobjednice osvojila Lorena Tomić iz TK Terra Zagreb. Lorena je u polufinalu svladala Niku Peskar Majoli (Top Spin, Zagreb) sa 6:3, 6:1, a u drugom polufinalu Elena Rimac (Vinkovci) bila je bolja od Osječanke Anje Janković sa 6:3, 6:0. U finalu turnira je Lorena nadigrala domaću tenisačicu sa 6:3, 6:4 i uzela pobjednički pokal.

U parovima su kod djevojčica najbolje bile Nika Preskar Majoli i Lorena Tomić, pobijedivši u finalu osječki par Dunković/Janković 7:6, 6:1. Vinkovačka kombinacija Klara Ančić/Nina Marić osvojila je treće mjesto. A. G.
Najčitanije iz rubrike