Regija
DONACIJA NJEMAČKOG CRVENOG KRIŽA

Donirana poljska kuhinja
za potrebe u katastrofama
Objavljeno 17. listopada, 2019.
VINKOVCI - Izaslanstvo Grada Vinkovaca, s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem na čelu, sudjelovalo je u njemačkom gradu Sasbachu u primopredaji poljske kuhinje, koju je Njemački Crveni križ Okruga Emmendingen donirao Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci za potrebe opremanja službe za djelovanje u katastrofama.

Izaslanstvo Njemačkog Crvenog križa dovezlo je poljsku kuhinju u Vinkovce te će tijekom boravka educirati profesionalce i volontere vinkovačkog Crvenog križa za rad s poljskom kuhinjom.

- Donacija poljske kuhinje još će više unaprijediti opremljenost i stupanj educiranosti profesionalaca i volontera službe za djelovanje u katastrofama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, koje je temeljna operativna snaga sustava civilne zaštite Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije te u kriznim situacijama dokazan čvrst oslonac nacionalnog društva Hrvatskog Crvenog križa. Vjerujemo da će ovim projektom biti još više učvršćena i u praksi potvrđena vrijednost dugogodišnje međunarodne suradnje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s prijateljskim gradovima u njemačkom Okrugu Emmendingen, začete na humanitarnoj suradnji društava Crvenog križa u najtežim trenutcima Domovinskog rata - istaknuo je Branko Tomić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana