Sport
NAŠIČKI DERBI

Svakom po bod na kraju je bio i najrelaniji ishod
Objavljeno 17. listopada, 2019.
U devetoj dionici Treće HNL "Istok" igrao se derbi našičkog kraja u kojem su nogometaši NAŠK-a dočekali Vihor iz Jelisavca. Bila je to zanimljiva i rovovska borba koja je završila bez pobjednika (2:2). Ono što raduje je velik broj gledatelja koju su se okupili na gradskom stadionu u Našicama, nisu mogli previše uživati u ljepoti igre, ali vidjeli su četiri pogotka.


- Znamo sve jedni o drugima, nije nitko nikoga mogao iznenaditi. Mi smo znali na njihovih 3-5-2 odgovoriti s četvorkom po bokovima. U nekim je dijelovima to uspijevalo, u nekima ne. Nismo zaovoljni nekim sudačkim odlukama, ali ne bismo sad o suđenju. Mogla je utakmica otići na jednu ili drugu stranu, a završilo je remijem. Jednostavno nemam što prigovoriti svojoj momčad, borili su se i dali sve od sebe - komentirao je igrač/trener NAŠK-a Mario Barišić, čija momčad u desetoj trećeligaškoj dionici ide na teško gostovanje u Slavonski Brod kod Marsonije.


- Oni su jedno od favorita za prvo mjesto u ligi i imaju ulogu favorita. Mi smo pak tanki što se tiče igračkog kadra, duže smo vrijeme bez ozlijeđenih Artura i Janžeka, nema Smaje ni Vinogradca, a u međuvremenu nas je napustio Mikola. No borimo se, a i u Slavonski Brod idemo dati najbolje od sebe - zaključio je Barišić.


Trener/igrač Vihora Marko Dinjar, koji je vrlo dobro odigrao utakmicu, smatra kako je remi u našičkom derbiju najpravedniji ishod.
- Na zahtjevnom terenu obje su momčadi pokazale karakter te se iz negativne vraćale u pozitivni. Mislim po prilikama i šansama i svemu pruženom da je 2:2 najrealniji rezultat. Mi smo bili oslabljeni, bez Jovića i Radenkovića, uspjeli smo se vratiti iz rezultatskog minusa i ne smijemo biti nezadovoljni - kazao je Dinjar, koji sa suigračima u subotu na "Koreji" dočekuje neugodni Oriolik. S.S.


 
Najčitanije iz rubrike