Novosti
IZNOŠENJE IZ SABORNICE

Još jedna Pernarova provokacija
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Još jednim incidentom zastupnika Ivana Pernara, koji je o slobodnoj temi želio govoriti izvan za to predviđenog vremena, Hrvatski sabor počeo je u srijedu radni dan.


Manipulirate na vrlo ružan način i ostalih 70-ak zastupnika, koliko ih je u sabornici, mogu se tako ponašati, ali to ne rade jer su pristojni i dobro odgojeni. Vi namjerno provocirate da bi vas straža iznijela, poručio je Pernaru predsjednik Sabora Gordan Jandroković.
Pernar je, nakon što je Jandroković pročitao dopunu dnevnog reda i pitao tko ima primjedbe na to, iskoristio priliku da bi iskazao neslaganje s načinom na koji funkcionira hrvatsko pravosuđe. Sedam osumnjičenih za silovanje u okolici Zadra je pušteno na slobodu, pravosuđe nam je katastrofa, rekao je Pernar, kojeg je predsjednik Sabora uputio da o tome može govoriti "za pet minuta", u vremenu rezerviranom za slobodne teme, no Pernar se na to oglušio. Jandroković mu je u konačnici oduzeo pravo govoriti na saborskoj sjednici dva dana, a stražari su ga iznijeli iz sabornice. H
Možda ste propustili...