Sport
ČEPIN POKLEKNUO OD GOSTIJU IZ PLETERNICE

Slavija slavila pokraj Uljare, sad "zeleni" idu na popravni ispit kod jakih Ivankovčana
Objavljeno 17. listopada, 2019.

Nedjeljni ogled na igralištu pokraj Uljare počeo je uobičajenom slikom. Nogometaši Čepina su napali, a gosti se branili i do 77. minute uspješno odolijevali naletima "zelenih", blažih od prethodnih, posebice onih iskazanih s Belišćem koje je ostalo praznih ruku u ovosezonskoj čepinskoj ljepotici.


Sa Slavijom se nije slutilo da će kompletan plijen otići s gostima koji su postajali sve bolji kako je vrijeme odmicalo. Ono u kojem su stvarali prigode domaći nisu iskoristili tako da su u završnici morali juriti dva pogotka zaostatka. Uspjevši ih u 90. minuti anulirati, ali potom primiti i treći pogodak te doživjeti prvi ovojesenski poraz (2:3) pred svojim pristašama.


- Pretpostavljao sam da nećemo moći ponoviti igru od prije nekoliko dana s Belišćem koje smo nadigrali i natrčali, ali očekivao sam korektnu izvedbu koja nam je trebala donijeti identično ostvaranje. I bili smo na tome putu koji bi se mogao okarakterizirati rutinskim, jer da smo iskoristili koju od više stvorenih prigoda u otvaranju utakmice tada bi ona, vjerojatno, otišla u našem smjeru. Ovako je otišla u suprotnom, pri čemu moram istaknuti vrlo dobro izdanje gostiju koji su ponuđeno i svoje prigode iskoristili te zasluženo odnijeli tri boda. Da smo stekli prednost tada bi nedostatak energije kompenzirali obveznom igrom koja nam od kraja prvoga dijela nije bila naklonjena i kulminirala je u sudačkoj nadoknadi vremena - prepričao je domaće posrtanje čepinski višegodišnji trener Igor Toth. Detaljno ga analizirajući, jer će trebati spremiti momčad za gostovanje u Ivankovu kod relevantnog Bedema.
- Prethodna dva gosta iz Ivankova su otišla s po pet lopti u mreži, pa je jasno kakva nam zadaća predstoji. Uz to su igrači Bedema neočekivano remizirali kod vukovarskog "fenjeraša" i pred svojim će pristašama tražiti rehabilitaciju. Za njom i mi imamo potrebu, pa će nam to biti odlična prigoda za popravak kod "strogog" ispitivača koji je naročito nepopustljiv na svom terenu. Na svakom, međutim, pokušavamo napadačkom igrom doći do pozitivnog rezultata, pa će tako biti i u nedjelju te će stoga domaćin morati biti pravi kako bi nas porazio. Imamo, nedvojbeno, argumente za ostvarenje želje i iskažemo li ih tada vjerujem u obogaćivanje bodovnog konta - umjerenim je optimizmom strateg Čepina najavio to gostovanje u sklopu desetog kola. D.Lekšan
Čepin je izrazito domaćinska momčad, ali hrabra Slavija iznenadila je i odnijela kući kompletan plijen
Najčitanije iz rubrike