Crna kronika
OTIŠAO U GLJIVE I NESTAO

Tragičan završetak potrage: Nestali Tidlačka pronađen mrtav
Objavljeno 17. listopada, 2019.
U tri dana zbog nestalog muškarca iz Breznice Đakovačke pretraženo je 160 hektara terena

LEVANJSKA VAROŠ  - U nedjelju poslijepodne nestali Antun Tidlačka (61) iz Breznice Đakovačke pronađen je danas u jutro, prije 9.00 sati mrtav. Time je obustavljena višednevna potraga za njim koja je bila započeta i rano jutros. O pronalasku beživotnog Tidlačkinog tijela doznajemo od načelnika Općine Levanjska Varoš Slavka Tidlačke koji kaže da su nesretnog Brezničanina pronašli potražni psi HGSS-a. Njegovo tijelo pronađeno je između jezera Borovik i lokaliteta Piramide. Uzrok smrti još nije poznat.

 

Antun Tidlačka (61) iz Breznice Đakovačke u nedjelju poslijepodne oko 17 sati otišao je u gljive i od tada mu se izgubio svaki trag. U ponedjeljak prijepodne njegov nestanak prijavio je njegov poslodavac nakon što se Tidlačka nije pojavio na poslu, a istoga dana krenula je intenzivna potraga u kojoj su sudjelovali pripadnici HGSS-a, mještani, vatrogasci, lovci, policajci, pripadnici Civilne zaštite općine Levanjska Varoš, psi tragači, a koristili su se i dronovi. Područje općine Levanjska Varoš brdoviti je, šumoviti dio Đakovštine, pa je takav zahtjevan teren otežavao potragu.

U potragu za nestalim sumještaninom, ali i rođakom aktivno se bio uključio i varoški načelnik Slavko Tidlačka. “U utorak je u potrazi sudjelovalo oko 50 osoba, jučer prijepodne oko 35, a poslijepodne i više. U ime Općine uključeni su i vatrogasci, Civilna zaštita... Prvo se u potrazi išlo ciljano, po nekim pretpostavkama, a zatim sustavno, linijski, na svakih 30 metara je po jedan čovjek”, kaže načelnik Slavko Tidlačka dodajući kako je za potrebe potrage organiziran stožer.

- Pregledano je 160 hektara šumskog predjela. Potraga je uistinu intenzivna - kaže glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon. Ovo je bila do sada najopsežnija potraga za nekom nestalom osobom u tom sjeverozapadnom dijelu Đakovštine. Kako neslužbeno doznajemo, Antun Tidlačka prije niza godina radio je kao lugar u varoškoj Šumariji (sada je kod drugog poslodavca), a što upućuje da taj kraj poznaje kao vlastiti džep. Angažirani pripadnici HGSS-a u potrazi za Tidlačkom došli su iz čak četiri HGSS-ove stanice - Osijek, Slavonski Brod, Požega i Orahovica. Dopročelnik HGSS - Stanice Osijek Josip Diklić, koordinator akcije, ističe kako je tamošnji brdoviti i šumski teren vrlo zahtjevan te je otežavao potragu. Diklić ističe i visoku motiviranost mještana u potrazi u kojoj ih je svakodnevno sudjelovalo i po 50-ak. "HGSS je u potrazi za nestalim angažiran u ponedjeljak poslijepodne uz angažman 10 ljudi i dva potražna psa, te članom HGSS - Stanice Požega s termovizijskom kamerom s bespilotnom letjelicom.

Suzana Župan

Možda ste propustili...

KONFUZNO SVJEDOČENJE OSUMNJIČENOG DVOSTRUKOG UBOJICE

Pištolj kojim sam ih ubio kupio sam na pijaci, ali krivnju više ne priznajem

NA SLATINSKOM PODRUČJU

Dvije provale uoči praznika

POTRAGA SPAŠAVATELJA NA SAVI JOŠ NIJE DALA REZULTATA

Nestali ribič još nije pronađen

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČELO SUĐENJE ZA DVOSTRUKO UBOJSTVO U ĐAKOVU

Drežnjak priznao zločin

2

LOPOVLUK KOD PITOMAČE

Pala banda koja je iz plastenika krala jagode

3

PIJAN VOZIO AUTO

Šest prekršaja u jednoj kvrcavici