Regija
POTPORA BELOMANASTIRSKIM SREDNJOŠKOLCIMA

Belje plus daje 400 kuna stipendije za 19 mesara i veterinarskih tehničara
Objavljeno 17. listopada, 2019.
BELI MANASTIR

Stipendiranje srednjoškolaca pokazalo se pohvalnom mjerom u svrhu sprječavanja iseljavanja s istoka Hrvatske. Također, stipendiranjem se rješava problem deficitarnih zanimanja. No srednjoškolske stipendije još uvijek nisu uzele dovoljno maha pa svako sklapanje ugovora s učenicima zaslužuje pohvalu. Poput poteza Belja plus, koje je ovih dana potpisalo ugovore s 19 srednjoškolaca, učenika Druge srednje škole Beli Manastir, koji će tijekom školovanja svakog mjeseca dobivati po 400 kuna.

- Belje plus još je prošle godine pokrenulo projekt stipendiranja srednjoškolaca koji se školuju za zanimanje veterinarski tehničar, jednog od najdeficitarnijih zanimanja u kompaniji. Od prvih 11 stipendista 9 ih je bilo upisano u prvi razred, a dvoje u drugi razred Poljoprivredne i veterinarske srednje škole u Osijeku - podsjećaju beljci, nastavljajući kako su istu praksu nastavili i ove godine, ali su, uz veterinare tehničare, odlučili stipendirati i buduće mesare.

- Belje plus je, zbog nedostatka educiranih kadrova u zanimanjima veterinarski tehničar i mesar na području Baranje, najprije pokrenulo inicijativu da se i ova dva zanimanja uvedu u nastavni program Druge srednje škole u Belom Manastiru, na što je škola, na čelu s ravnateljicom Blaženkom Kalčić, promptno reagirala i napravila sve što je potrebno da se od ove školske godine upisuju i ova dva zanimanja - kažu, nastavljajući kako je sve rezultiralo potpisivanjem novih 19 ugovora. Potpisani su u paviljonu Vinarije Belje, a učenicima se, u ime Belja plus, obratio Antun Emert, direktor sektora ljudskih resursa, pravnih i općih poslova.

- Izražavam zadovoljstvo s prvom godinom realizacije projekta u kojem je 11 učenika ostvarilo pravo na stipendiju od 400 kuna svih dvanaest mjeseci. Cilj nam je konstantno ulaganje u lokalnu zajednicu i djecu koja će jednog dana, nadam se, biti i naši zaposlenici - rekao je Emert.
Dražen Hižman, direktor Belja Agrovet plus, glavni mentor svih dosadašnjih stipendista, istaknuo je važnost stručne prakse, objasnivši što su sve stipendisti imali prilike naučiti tijekom prošle školske godine. Velimir Sili, direktor stočarstva Belja plus, najavio je mogućnost zapošljavanja u Belju plus nakon završetka srednje škole, ali i potaknuo stipendiste na daljnje obrazovanje i usavršavanje. U projekt su se uključile i neke baranjske jedinice lokalne samouprave, pa će tako beljski stipendisti - Belomanastirci dobivati i gradske stipendije u istom iznosu. Ivica Getto
Beljski stipendisti Belomanastirci dobivat će i gradske stipendije u iznosu od 400 kuna
Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike