Regija
GRADSKO KAZALIŠTE ‘‘JOZA IVAKIĆ‘‘

Izložba fotografija Stelle Mešić
Objavljeno 17. listopada, 2019.
VINKOVCI

Velik broj posjetitelja okupio se na odličnoj izložbi mlade fotografkinje i blogerice Stelle Mešić iz Vinkovaca naslovljenoj ‘‘Ma Femme‘‘ u galeriji Gradskog kazališta ‘‘Joza Ivakić‘‘.

- Riječ je o interpretaciji šest najpoznatijih ženskih likova iz književnosti, poput Shakespeareove Ofelije ili Euripidove Medeje, i jednog lika Anime, maske koja se interpretira na različite načine, zato je šest likova i šest je maski. Model je jedan, glumica Lea Sekulić, moja prijateljica, a izložba je zamišljena kao humanitarni projekt za subvencioniranje njezina diplomskog studija glume u Estoniji. Prvi put fotografije su izložene u kafiću na plaži u Rijeci, pa za ovo izdanje u vinkovačkom kazalištu možemo reći kao je prvo pravo izdanje ove izložbe. Dvanaest izloženih fotografija kao glavni motiv donosi žensko tijelo, žensku energiju, a željeni vizualni dojam postigla sam koristeći digitalnu manipulaciju - rekla je Stella Mešić.
Na svečanom otvorenju izložbe govorila je Anja Bijelić koja je pripremila tekst kataloga te je između ostaloga rekla kako izložba ‘‘Ma Femme‘‘ uspješno funkcionira kao spoj kazališta i fotografije. M.K.
Možda ste propustili...

DAN DRŽAVNOSTI U SLATINI

Druženje uz besplatni grah u Nazorovoj

PRODAJU SE STARA BELJSKA VINARIJA I NEKADAŠNJA ZGRADA UPRAVE U KNEŽEVU

U Kneževim Vinogradima žele da im se stara vinarija daruje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJA NE OSTAJE BEZ PREPOZNATLJIVIH MANIFESTACIJA

Održat će se Vinski maraton,
Ribarski dani, Paprika fest...

2

NA ULAZU U SUNČANU ULICU U ĐURĐENOVCU

Zelena bajka Zdenke Braz

3

MEĐU VODEČIMA

Najistočnija županija uspješno do EU novca: Nepovratnih 419 mil. kuna