Dome slatki dome
LIFESTYLE

Za ugodnu atmosferu u hladnijim mjesecima
Objavljeno 17. listopada, 2019.
Svoje su mjesto u kolekciji pronašle i navlake za jastuke, kalupi za kolače, šalice, poslužavnik, ali i zabavni zvrkovi

Kolekciju VÄRMER dizajnirala su dva dizajnerska para – iz Švedske i Kenije. Ograničena je kolekcija dodataka za dom inspirirana zimom i blagdanima, a dizajnirale su ju dvije dizajnerske obitelji iz različitih dijelova svijeta. Lijepi i funkcionalni komadi namještaja i ukrasa, koji su dio ove kolekcije, poslužit će za sve vrste zabava, i još važnije – za zajednička druženja u hladnim mjesecima.

Inspiraciju za dizajn ove kolekcije, koja će blagdanska druženja učiniti još posebnijima, pronašli su u svojim obiteljima i svakodnevici. Uz to, VÄRMER je uistinu posebna kolekcija koja omogućuje ljudima da se povežu sa svojim uspomenama i tradicijom. Kolekcija tako donosi niz proizvoda za aktivnosti koje nas mogu još više povezati – kuhanje, jedenje, druženje, opuštanje.

‘‘U izradi kolekcije vodila nas je znatiželja u otkrivanju toga što nam je zajedničko, a što nas razlikuje u načinu na koji slavimo zimske blagdane u Keniji i Švedskoj. Uvidjeli smo kako uistinu nije važno živimo li na sjevernoj ili južnoj polutki – svugdje radimo slične stvari - jedemo, igramo se, družimo se‘‘, istaknuo je Mette Nissen, kreativni voditelj u tvrtki IKEA.

Kenijski dizajnerski par s adresom u Nairobiju, Naeem Biviji i Bethan Rayner, za ovu su kolekciju razvili proizvode poput seta zdjela inspiriranih avokadom, svijećnjak u obliku puzzli, laganu stolicu koja će odgovarati i malima i odraslima te višenamjenski stol za igranje. U tome su ih inspirirale sezonske aktivnosti tipične za Keniju, kao što su berba avokada, ali i druženje uz čašu kuhanoga vina.

‘‘Pri izradi kolekcije imali smo na umu svoju obitelj i kako bismo zajedno, korištenjem tih proizvoda, mogli stvoriti ugodniju atmosferu u domu. Zato je riječ o uistinu osobnoj kolekciji, izrađenoj od izdržljivih materijala, poput drva, recikliranog aluminija, jute i vune. Ovi će se materijali tijekom vremena mijenjati i sami za sebe ispričati priču kako su korišteni‘‘, kažu dizajneri.

Svoje su mjesto u kolekciji pronašle i smećkaste navlake za jastuke, kalupi za kolače u šest različitih oblika, šalice, poslužavnik, ali i nekoliko zabavnih zvrkova. J.Kn.
 
Zdjele inspirirane avokadom
Dizajnerski par iz Švedske, Sarah i Jens Fager, ističu kako vole zimsko doba te su razvili izdržljive proizvode koje je lako premještati iz jednog dijela doma u drugi – lampu na baterije, košaru za nošenje trupaca te tabure za nisko sjedenje s djecom. Kenijski dizajnerski par s adresom u Nairobiju, Naeem Biviji i Bethan Rayner, razvili su proizvode poput seta zdjela inspiriranih avokadom, svijećnjak u obliku puzzli, laganu stolicu koja će odgovarati i malima i odraslima te višenamjenski stol za igranje. U tome su ih inspirirale sezonske aktivnosti tipične za Keniju, kao što su berba avokada, ali i druženje uz čašu kuhanoga vina.
Možda ste propustili...