Mozaik
ROCK AND ROLL KUĆA SLAVNIH

Objavljene nominacije
za klasu 2020. godine
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Klivlendski Rock And Roll Hall Of Fame obajvio je ovih dana imena nominiranih glazbenih umjetnika za ulazak u tu prestižnu instituciju rock‘n‘rolla. Na listi nominiranih za klasu 2020. godine nalaze se: reper Notorious BIG, pjevačice Whitney Houston i Pat Benatar, Todd Rundgren te grupe Dave Matthews Band, Depeche Mode, Doobie Brothers, Judas Priest, Kraftwerk, MC5, Motörhead, Nine Inch Nails, Rufus featuring Chaka Khano, Soundgarden, T. Rex i Thin Lizzy.

Izabranici će biti objavljeni u siječnju, a primljeni u Hall of Fame 2. svibnja 2020. godine na ceremoniji, koja će se održati u Cleveland’s Public Hallu. Kako bi ispunjavali uvjete za ovogodišnje glasanje, prvi singl ili album svakog kandidata trebali su biti objavljeni 1994. godine ili ranije. Većina nominiranih kandidata prvi se put pojavljuje na glasačkim listićima, uključujući Dave Matthews Band, Doobie Brothers, Motörhead, Notorious BIG, Pat Benatar, Soundgarden, T. Rex, Thin Lizzy i Whitney Houston. Ovo je šesti izborni krug za Kraftwerk, peti za MC5, četvrti za Rufusa s Chaka Khanom, treći za Nine Inch Nails i Depeche Mode, a drugi za Judas Priest i Rundgren.

Glasački sastav s više od 1000 umjetnika, povjesničara, novinara i članova glazbene industrije odabrat će novu klasu. Obožavatelji će također imati priliku sudjelovati u procesu glasanjem na rockhall.com ili interaktivnom kiosku u muzeju u Clevelandu. T.K.
Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike