Regija
DOBRE VIJESTI UZ 20. SIJELO UZ TAMBURICU

Nagodinu grade mjesni dom vrijedan približno 9 milijuna kuna
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Radovi su vrijedni oko 9 milijuna kuna, a financirat će se iz europskih fondova

VELIMIROVAC - Jubilarno, 20. Sijelo uz tamburicu, osim dobrom pjesmom, plesom i pravim slavonskim veseljem, bilo je obilježeno važnom viješću za sve mještane naselja Velimirovca, kao i sve udruge i društva koja u njemu djeluju. Nakon dugogodišnjeg čekanja, sljedeće godine počinje gradnja mjesnog doma, vrijednog približno 9 milijuna kuna. Ovu vijest okupljenim ljubiteljima tradicije objavio je našički gradonačelnik Josip Miletić, uz predsjednika Mjesnog odbora Marina Kneževića i potpredsjednika Gradskog vijeća Stjepana Pintarića, a primljena je uz gromoglasan pljesak i ovacije.


- Iduće godine počet ćemo gradnju društvenog doma, za koji smo potpisali ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ova značajna investicija financirat će se tako iz europskih fondova, točnije iz mjera Programa ruralnog razvoja - rekao je Josip Miletić, dodavši da se godinama pripremala projektna dokumentacija za ovaj pothvat, a ovo je bila treća prijava za europsko financiranje. Gradonačelnik je najavio da će "zimu iskoristiti kvalitetno", u pripremi administracije, a želja mu je da ovaj dom bude svim mještanima na korist.

- Nemjerljiv je jedan veliki trud i našega župana Ivana Anušića, ali i mene kao gradonačelnika, jer sam nebrojeno puta i sam odlazio u Zagreb po ovom pitanju. Moram zahvaliti i ravnateljici Matildi Copić i Ministarstvu poljoprivrede na svemu što su napravili - rekao je gradonačelnik Miletić, uz čestitke organizatorima manifestacije, koja je počela pjesmom svih članova, iz nekoliko sekcija KUD-a Tamburica Velimirovac. Nakon njih, na pozornici su se predstavili najmlađi članovi u svatovskoj igri. Maleni su, osim tradicionalnom odjećom, digli publiku na noge i pjesmom. Većina ih je otpjevala bećarce, a najveći pljesak dobio je "Ej svekrvice, dobro se priredi, stiže snaha, visit ćeš na gredi". Nastupila je i dramska skupina prikazavši suđenje Šokcu koji je pjevao uvredljive bećarce svećeniku. U ostatku programa nastupili su KUD Koškani, KUD Cret, KUD Valpovo 1905, KUD Graničar iz Lužana te Ansambl Balgarče iz Rumunjske.



- Osječko-baranjska županija želi i hoće poticati ovakve stvari, a radimo puno i na izgradnji, no ipak su nam ljudi najvažniji. Stoga želim svima vama čuvarima kulture da ustrajete u svom radu - rekao je dožupan Goran Ivanović.

Sijelu su nazočili i dogradonačelnici Krešimir Žagar i Hrvoje Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba te župnik Patrik Alatić. Članovi velimirovačkog KUD-a i u sljedećoj će godini nesmanjenim intenzitetom nastaviti rad, dodatno motivirini iščekivanjem novog prostora za vježbanje, u kojem će moći ugostiti i druga društava.

- Dugoročni cilj nam je organizirati tamburaše, koje nam sada posuđuje KUD Koškani, na čemu im zahvaljujem, no ako želimo raditi još bolje, potrebni su nam vlastiti - rekao je Ivo Ilišin, predsjednik KUD-a Tamburica.

Ivona Ćosić
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike