Osijek
NA ŠETALIŠTU PETRA PRERADOVIĆA

Završetak radova do kraja listopada
Objavljeno 15. listopada, 2019.
Vlasnici osobnih vozila koji su svakodnevno koristili parkirna mjesta na Šetalištu Petra Preradovića, kao i svi ostali koji prometuju tom ulicom u najužem središtu grada, morat će se strpjeti još neko vrijeme. Naime, iako je rok za dovršetak tamošnjih radova na rekonstrukciji i gradnji sustava odvodnje, prema ugovoru koji je Vodovod-Osijek d.o.o. kao investitor zaključio s izvođačem, tvrtkom Tehno-Elektro d.o.o. iz Đakova, bio 17. rujna, nakon čega je zbog sanacije pločnika prolongiran za mjesec dana, prema najnovijim informacijama dovršetak radova može se očekivati do kraja listopada.

- Radovi na sustavu odvodnje privedeni su kraju i u tijeku je sanacija kolnika jer, naravno, dužnost je tvrtke Tehno-Elektro d.o.o. sanirati raskopanu površinu. Konkretno je riječ o asfaltiranju koje se radi nakon zatrpavanja rova, odnosno o vraćanju u prvobitno stanje. Međutim, kako je ondje asfalt i prije radova bio u katastrofalnom stanju, u cijelu se priču uključio i Grad Osijek, čiji je cilj umjesto asfalta u nogostup ugraditi kocke kakve već možemo vidjeti na nekim lokacijama u gradu. Zbog toga radovi još uvijek nisu u cijelosti završeni - rekla nam je Ivana Bušljeta, rukovoditeljica Vodovodove poslovne jedinice Razvoj vodoopskrbe i odvodnje.

Kocke poput onih na Šetalištu kardinala Franje Šepera u konačnici će pridonijeti kvaliteti i ljepšem izgledu Šetališta Petra Preradovića koje će na taj način dobiti posve novu vizuru. Prema riječima Ivane Bušljete, njihovo bi ugrađivanje, kao i asfaltiranje ceste, trebalo biti završeno do kraja tjedna. ‘’Postojala je varijanta prema kojoj je kocke trebao raditi Unikom, međutim, taj je posao prihvatio odraditi izvođač koji je već na gradilištu. Nakon što se to završi, preostaje još iscrtavanje parkirališnih mjesta pa možemo reći da bi radovi na Šetalištu Petra Preradovića trebali biti gotovi do kraja mjeseca’’, poručuje Bušljeta. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike