Mozaik
NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI OD 21. LISTOPADA

Brešanova serija "Svećenikova djeca"
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Hrvatska radiotelevizija od 21. listopada na Prvom programu počinje s premijernim prikazivanjem dramske serije redatelja Vinka Brešana "Svećenikova djeca". Zaplet ove zanimljive komedije u tri epizode počinje u bolničkoj sobi, gdje prerano ostarjeli svećenik don Fabijan pristaje dati ispovijed mladom svećeniku don Šimunu jer mu se dani života bliže kraju zbog teške dijagnoze tumora. Ispovijed koju će don Šimun čuti u cijelosti je napeta priča o malom otočkom mjestu i neobičnom porastu nataliteta u njemu.


Don Fabijan se prisjeća kako je sve počelo. Jednoga dana došao je na otok kao kapelan don Jakovu, kojega su svi voljeli. Uskoro će i on služiti misu i preuzeti ostale dužnosti, ali uz don Jakova nije bilo nimalo lako jer on je vodio dječji crkveni zbor, igrao balote s mještanima, pjevao u muškoj klapi, a također vodio i blog. Kada mu na ispovijed dođe trafikant Petar, don Fabijan prepozna kako će postati koristan na otoku. Petar u trafici prodaje kondome, a njegova žena Marta natjerala ga je na ispovijed jer smatra da je grijeh to što muž čini jer time "ubija djecu". Don Fabijan se zainteresira za priču i predloži prostodušnom Petru da mu dostavi svu pošiljku kako bi iglom probušili paketiće...
U glavnim su ulogama: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn, Marija Škaričić, Zdenko Botić i dr. Film prema kojemu je nastala serija osvojio je i Zlatnu Arenu za najbolju sporednu mušku ulogu na Festivalu igranog filma u Puli. T.K.
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike