Sport
RYAN GIGGS ZADOVOLJAN

Daniel James savršeno je odglumio nesvjesticu
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Izbornik Walesa Ryan Giggs bio je zadovoljan remijem protiv Hrvatske (1:1), iako je kazao: "Mogli smo i do pobjede, jer smo drugo poluvrijeme bili mnogo bolji od Hrvata".

- Na kraju sam zadovoljan, koncentracija kod mojih igrača bila je na vrhunskoj razini. Radna etika bila je sjajna, momčadski duh i zajedništvo protiv jakog protivnika. Ostajemo u igri za plasman na EURO, moramo pobijediti obje utakmice i osloniti se na rezultate ostalih, ali unutra smo. Želio sam da budemo u kombinaciji za plasman nakon listopadskih utakmica, i to smo ostvarili. Pokazali smo kvalitetu i koncentraciju u važnim utakmicama - rekao je velški izbornik.

I uoči početka obračuna u skupini E znao je kako će Hrvatska biti najteži suparnik. Hrvatska nije izgubila u dva susreta s Walesom, ali nije niti ostvarila ono što je planirala.

- Hrvatska ima pametne igrače, jako su dobri u zaustavljanju protivničkog ritma i kontranapadima. Trebali smo se bolje ponašati u određenim situacijama. Bila je to izrazito tjelesno zahtjevna utakmica, ali mi smo je dobro odradili. I nama je bod dobar.

Bilo je zanimljivo čuti i Giggsov iskren odgovor o situaciji iz 15. minute utakmice u Cardiffu. Domagoj Vida naletio je na Daniela Jamesa koji je pao na travnjak i u prvi mah činilo se da je ostao bez svijesti.

- Govorim kako igrači trebaju biti pametni, ostao je ležati, ali bio je dobro. Nije bio potresen, Rekao je doktorima: "Neću se micati, samo ću biti miran"‘. Bilo je to odglumljeno kao s ulice, otkrio je glumu svog igrača Giggs.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike