Osijek
OSJEČANIMA IPAK GLAS SLAVONIJE

Radić (HDZ): Nećemo dopustiti
da Osijek bude Sjeverna Koreja
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Vijećnici HDZ-a iz vlastitog će džepa platiti primjerke Glasa Slavonije u četvrtima i mjesnim odborima

Nećemo dopustiti da Osijek bude Sjeverna Koreja, pa će vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću izdvajanjem iz vlastitog džepa omogućiti svim građanima Osijeka da u prostorijama gradskih četvrti i mjesnih odbora i nadalje besplatno čitaju dnevni list Glas Slavonije, poručio je u ponedjeljak predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić na konferenciji za novinare pod nazivom "Osječanima nitko neće ukidati slobodu govora".

Osječki je HDZ upozorio na to kako je bojkot Glasa Slavonije od gradske uprave dodatno apsurdan zna li se činjenica da je Grad već odavno platio, i to novcem poreznih obveznika, dakle Osječana, dostavu Glasa Slavonije u gradske četvrti i mjesne odbore. No, unatoč tome što je pretplata plaćena, Grad je zabranio dostavu i čitanje tih istih plaćenih primjeraka navedenog dnevnog lista u svojim prostorijama.

- Grad je 11. rujna svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima poslao dopis kako se od toga datuma u tim prostorima više ne može čitati Glas Slavonije, a sve zato što mu se nije svidjelo kako Glas Slavonije piše. Glas Slavonije propitivao je u svojim člancima različite probleme, na sve one na koje smo i mi sami upozoravali i Gradu nudili pomoć. Da su u Glasu Slavonije pisali hvalospjeve, ovo sa zabranom sigurno se nikada ne bi dogodilo - upozorio je Radić.

Tako su u HDZ-u podsjetili da je Glas Slavonije proteklih mjeseci, kao i oni sami kao oporba, upozoravao na neke od najvećih afera, od one s komarcima, preko Zone Nemetin, do Kanižlićeve.

- Svi se sjećamo kako smo živjeli ljetos i gušili se u komarcima. I dok je dogradonačelnik Piližota tvrdio kako se tu ne može ništa, župan Anušić riješio je problem. Za Zonu Nemetin upozoravali smo da je problem u oborinskoj odvodnji te kako su se za taj problem mogla povući državna sredstva. U Gradu su to negirali i onda zadužili građane za deset milijuna kuna kredita kako bi riješili taj problem. Također smo sugerirali načine za rješavanje problema vezanih uz liste za vrtiće i energetsku obnovu, a prvi smo upozorili i na nepravilnosti kod javne nabave za Kanižlićevu. Tada je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota tvrdio da “apsolutno nema nikakvih propusta”.

Rješenje Visokog upravog suda pokazat će drukčije, a Osječani će morati platiti i 45.000 kuna sudskih troškova. O svemu je tome izvještavao i Glas Slavonije. Ni jednoj vlasti do sada nije padalo na pamet da zabrani čitanje Glasa Slavonije, ovo je presedan! Gradske su vlasti ovime pokazale kako se odnose prema jednoj osječkoj tvrtki koja zapošljava Osječane, koji toj gradskoj upravi uplaćuju poreze i prireze. Ovakvo što postoji samo u Kini i Iranu te u Sjevernoj Koreji. No mi nećemo dopustiti da Osječanima bilo tko brani slobodu govora i mišljenja - poručio je Radić.

Nefreteta Z. Eberhard
NOVINARI SAMO RADE SVOJ POSAO
Podsjetimo da su novinari Glasa Slavonije u petak, uoči sjednice Gradskog vijeća Osijeka, upozorili na neprihvatljivu praksu gradske uprave i tvrtki u većinskom gradskom vlasništvu koje im već neko vrijeme onemogućavaju raditi novinarski posao. Naime, mnogi gradski čelnici i direktori ne odgovaraju na upite novinara Glasa Slavonije ili to čine prekasno, tako da određena tema u međuvremenu izgubi na aktualnosti.
HDZ
PROTIV OGRANIČAVANJA SLOBODE GOVORA
Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike