Kultura
"KAŠTANKA" OSVOJILA KIJEV I BANJU LUKU

Ponovno uspješni virovitički i zadarski lutkari
Objavljeno 14. listopada, 2019.
VIROVITICA


Sjajna kazališna predstava Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar - Kaštanka i dalje niže odlične uspjehe i osvaja nagrade. Gdje god dođe, Kašatnka oduševi, a tako je bilo i na 3. međunarodnom festivalu lutkarskih kazališta PuppetUP u Kijevu, gdje su kazališni umjetnici Virovitice i Zadra ponovo osvojili publiku i stručni žiri festivala.


Stručni žiri dodijelio je nagrade Kaštanki za najbolju predstavu, Sari Lustig za najbolju glavnu ulogu, a Studentski žiri ju je proglasio najboljom za djecu i mlade. Na svečanom otvaranju festivala u Kijevu nazočila je i Anica Djamić, veleposlanica RH u Ukrajini zahvalivši se kazališnom timu iz Hrvatske na prisustvovanju i jačanju kulturne suradnje između Hrvatske i Ukrajine te najavila je kako će se zalagati za intenzivnije buduće odnose između dviju država na području kulture i poticati razvoj kazališta za djecu i mlade. No, ni tu priči Kaštanke nije kraj. Na 18. međunarodnom festivalu kazališta za djecu i mlade u Banjoj Luci predstava je osvojila nagrade za najbolju ulogu (Sara Lustig) te za najbolju scenografiju (Natalija Burnos).

- Presretni smo zbog novih nagrada, čestitam od srca svima koji čine Kaštanku jedinstvenom i bogatijom za iznimno vrijedne nagrade. Kaštanka ide dalje oduševljavati cijeli svijet - rekao je ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš.

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike