Mozaik
ODLAZAK POZNATOG GLUMCA

Umro Robert Forster, zvijezda filmova “Jackie Brown” i “El Camino”
Objavljeno 14. listopada, 2019.
Američki glumac Robert Forster, nominiran za Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu "Jackie Brown", umro je od posljedica raka mozga u petak navečer u svojem domu u Los Angelesu okružen članovima obitelji, objavio je njegov agent.

Rođen u gradu Rochesteru u državi New York, Forster se glumom počeo baviti slučajno, dobivši ulogu na audiciji na koju je stigao jer je ondje bila djevojka koja mu se tada sviđala. Svoj filmski debi snimio je s Marlonom Brandom i Elizabeth Taylor u filmu "Reflections in a Golden Eye" 1967. redatelja Johna Hustona, da bi se potom iskazao u ultrarealističnom filmu "Medium Cool" (1969.) Haskella Wexlera. Potom se nakratko specijalizirao za uloge detektiva i policajaca u TV-serijama. Nakon pojavljivanja u više filmova šezdesetih godina, Forster je tijekom sedamdesetih i osamdesetih glumio većinom u B produkciji.

Na veliku scenu vratio se 1997. u velikom stilu u filmu "Jackie Brown" Quentina Tarantina i bio nominiran za Oscara. Glumio je u više od stotinu filmova, a posljednju ulogu ostvario je u "El Camino", filmu prema seriji "Breaking Bad", koji se prikazuje na Netflixu. Gledatelji će ga pamtiti i po ulogama u filmovima "Psycho", "Ja, ja i Irena", "Mulholland Drive", "Charliejevi anđeli", "Lucky Number Slevin", a pojavio se i u trećoj sezoni serije "Twin Peaks" iz 2017. H
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

Najčitanije iz rubrike