Sport
POČINJE ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Slavonci kreću u borbu za bodove
Objavljeno 12. listopada, 2019.
Utakmicama premijerne runde počinje i nova odbojkaška ligaška sezona u Lijepoj Našoj. U najjačoj konkurenciji, Superligi, nastupaju 22 kluba, a u elitnom društvu je i slavonski kvartet. Grad na Dravi ponovo ima predstavnike u obje konkurencije, to su Mursa-Osijek i ŽOK Osijek, a društvo im prave još odbojkašice Vukovara i odbojkaši brodske Marsonije.

Od ove sezone u muškoj konkurenciji više nema prvoligaškog društva, znači da su Superligu popunili svi klubovi koji nešto vrijede u Hrvatskoj. Odbojkaši Murse-Osijek u tom su društvu već trajna vrijednost, provjerena kvaliteta, a pred igračima Marija Tepperta je novi ciklus za dokazivanje i borbu za mjesto u udarnom kvartetu, gdje stanuju već duže vrijeme. "Mursaši" na otvaranju gostuju kod Splita, prve bodove tražit će na Poljudu (subota, 18 sati). Brođani su na premijeri domaćini, a u subotu u 20 sati na Vijuš stiže Sisak. Ostali parovi: Zadar - Kitro Varaždin, Rovinj - Rijeka i Medicinar Trnje (Zagareb) - Centrometal (Črečan). Što se sustava natjecanja tiče, ona je takav da u prvom ligaškom krugu ne participiraju zagrebačka Mladost i Mladost Ribola Kaštela, koje igraju MEVZA ligu. One se uključuju u drugom krugu, gdje će im se pridružiti dvije najbolje momčadi iz prvog dijela. Momčadi plasirane od 3. do 6. mjesta igraju mini ligu (prenose se međusobni bodovi), a dvije najbolje će u doigravanje. Najslabiji kvartet razigravat će za ostanak, a na proljeće sljedeće godine Superligu će napustiti posljednjepaslirani sastav, dok pretposljednjeg čekaju kvalifikacije s prvacima Drugih liga.

Odbojkašice Osijeka povratnice su u najjače društvo, a službeni će povratak obilježiti na gostovanju kod Marina Kaštela (subota, 18 sati). Vukovarke kasnije navečer, u 19.30, dočekuju Olimpik (Zagreb), a još igraju parovi: Brda (Split) - Split i Poreč - Rijeka CO.

Kod žena je slilčan sustav natjecanja. Prvi krug preskaču zagrebačka Mladost i Kaštela, a u drugom će im se pridružiti tercet koji najbolje odradi 14 kola. Klubovi od 4. do 8. mjesta igraju također mini ligu (prenose se bodovi), iz koje pobjednik ide u play-off, posljednji ispada, a sedmoplasirani će igrati dvije utakmice za ostanak s drugoplasiranim sastavom Prve lige. U njoj će našu regiju zastupati samo Nova Gradiška, koja na otvaranju sezone gostuje kod Drenove.
N. Benčina
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike