Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri kompletni kod možda malo umornog Zadra
Objavljeno 11. listopada, 2019.
Nakon Cibone, Vrijednosnice Osijek gostuju kod drugog najvećeg kandidata za naslov prvaka

Ždrijeb je htio da košarkaši s Drave imaju teška gostovanja u uvodnom dijelu HT Premijer lige, koja je stigla do 3. kola.


Vrijednosnice Osijek novu su sezonu na domaćim parketima otvorile kod aktualnog prvaka, zagrebačke Cibone. Taj dvoboj "brokeri" su izgubili u samoj završnici (101:97), a potom su još jednu neizvjesniju odigrali prije šest dana na domaćoj premijeri u Gradskom vrtu. Spretno i sretno slavila se prva pobjeda protiv Hermes Analitice (72:71), kiks se ipak nije dogodio, a to znači da je, bar što se uvoda tiče, u osječkim redovima sve po planu i programu.


Nakon Cibone pred igračima Domagoja Kujundžića je gostovanje kod još jedne momčadi koja ove sezone ima najviše aspiracije u domaćem prvenstvu. Večeras u 19 sati istrčat će na parket dvorane "Krešimir Ćosić", gdje čeka favorizirani Zadar. Dobra vijest je da su Osječani prije 12 dana pokazali da se znaju nositi s favoritima, kao i ona da će Kujundžić, za razliku od zagrebačke utakmice, u ovoj na raspolaganju imati sve raspoložive snage.


- Malo nam se pokvario zdravstveni bilten nakon prve pobjede, pa su tako nekoliko treninga propustili Robert Kujundžić, Max Darling i Lovre Bašić. Prvi je imao temperaturu, drugi je imao problema sa skočnim zglobom, a Lovre se maksimalno potrošio, pa su ga malo zategnule prepone. No prije puta za Zadar svi su bili na treningu, stoga ćemo na favorita s najjačim snagama, poručuje trener košarkaša s Drave. Naravno, zna Kujundžić tko ga večeras čeka, svjestan je kako su uloge podijeljene prije početka dvoboja.


- Nismo pesimisti ako kažemo da je domaćin apsolutni favorit. Zadar ima kvalitetan, ali i širok roster, za ove naše domaće prilike možda i najkvalitetniji ukupno. S druge strane mi nemamo imperativ, a imamo pak veliku želju da se pokažemo u najboljem svjetlu. U dva prethodna dvoboja pokazali smo oscilacije, a bolje odigranu utakmicu smo izgubili, dok smo se protiv Hermesa uspjeli izvući nakon nezadovoljavajućih 40 minuta. Najvažnije je da smo kompletni - smatra Domagoj Kujundžić.
Osječane čeka favorit, ali i možda malo umorni domaćin. Zadranima će dvoboj s "brokerima" biti već treći u samo šest dana. Prije dva su pak vrlo uvjerljvo (91:70) izgubili derbi u Zagrebu protiv Cibone, protiv koje je njihov večerašnji gost ostavio nedavno puno bolji dojam. No sada su od dojma ipak važniji bodovi, a njima su na papiru bliže Zadrani. No potvrda se ipak još mora odraditi na parketu, gdje Osječani nemaju namjeru biti samo sudionici.


Nino Benčina
OSTALI PAROVI 3. KOLA
Protegnut će se 3. kolo HT Premijer lige košarkaša od petka pa sve do utorka. Danas se tako osim u Zadru igra i u bližem susjedstvu. U derbiju kola Šibenka je domaćin Gorici. Subotnji program nudi tri utakmice, a sastaju se: Split - Adria Oil Škrljevo, Alkar (Sinj) - Zabok i Hermes Analitica (Zagreb) - Sonik Puntamika (Zadar). Posljednji dvoboj igra se 15. listopada u Zagrebu, a snage će odmjeriti Dubrava Furnir i Cibona. Inače, nakon dvije runde, tercet je s maksimalnim učinkom (Zabok, Šibenka, Cibona), a tri momčadi (Hermes, Sonik, Škrljevo) čekaju premijerno slavlje u novoj sezoni.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike