TvObzor
DANGEROUS WATERS

Album prvijenac talentiranog J. R. Augusta
Objavljeno 11. listopada, 2019.

J. R. August, pravim imenom Nikola Vranić, vodeći je glazbeni talent u regiji, čiji će album prvijenac “Dangerous Waters” svjetlo dana ugledati u petak, 11. listopada. Kao prateći glazbenik J. R. je nastupao i snimao s ljudima poput Jimmyja Ripa (Television, Mick Jagger), Bernarda Fowlera (prateći vokal Rolling Stonesa), Sharlotte Gibson (isto), Fuzzbeeja Morsea, Phila Jonesa (Tom Petty), Remija Kabake, Kim Shaheen i drugih. Nastupao je u poznatim klubovima u Los Angelesu – Viper Room, Whisky A Go Go i Rainbow Bar – gdje su nastupala najveća svjetska imena.

Njegov nesumnjivi talent prepoznao je i poznati Coldplay, uvrstivši ga nakon objave pjesme “Man with the Magnificent Mind” na listu talentiranih glazbenika. Još u školi J. R. je počeo svirati po lokalnim barovima u malim gradovima na sjeveru Hrvatske. S vremenom se okrenuo vlastitoj glazbi, koju piše pod utjecajem života u prirodi i svakodnevnih odlazaka u šume i na rijeke Gorskog kotara. Njegova glazba pokazuje utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk-kantautora, pa do suvremene indie-glazbe – ali je potpuno njegova, sastavljena od njegova imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njima žive.

Nakon pet objavljenih EP albuma prvijenac “Dangerous Waters” zatvorit će jedno i otvoriti novo poglavlje njegova stvaralaštva. Pjesma i rijeka njegova su crkva, a “Dangerous Waters” svake pažnje vrijedan uradak, u kojem se ocrtava izniman talent J.R. Augusta.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata