TvObzor
FRAN DRESCHER

Preživjela silovanje, karcinom i suprugovo priznanje da je gay
Objavljeno 11. listopada, 2019.
Sedam godina poslije operacije pokrenula je neprofitnu organizaciju koja radi na tome da se svim ženama omogući dijagnosticirati karcinom u prvoj fazi

Svi se i danas sjećamo nekih scena iz popularne serije "Dadilja" u kojoj je zvjezdani status zapečatila glumica Fran Drescher. No malo tko zna da je u privatnom životu proživljavala pravu dramu i teško se nosila s traumama iz prošlosti. Naime, u siječnju 1985. dvojica naoružanih pljačkaša provalila su u dom Fran i njezina supruga Petera Marca Jacobsona u Los Angelesu. I dok je jedan razbijao po kući, drugi je silovao nju i njezinu prijateljicu držeći pritom pištolj uperen u nesretne žene. Jacobson je također napadnut, svezan i prisiljen gledati strašan prizor. Drescher su trebale godine kako bi se oporavila od tog šoka, a još duže kako bi cijelu priču ispričala javno.

Traumatično iskustvo
U intervjuu je rekla kako je pronašla načine da sve traumatično što je proživjela pretvori u nešto pozitivno. U knjizi "Cancer Schmancer" napisala je: "Cijeli moj život svodio se na mijenjanje negativnog u pozitivno." Njezin silovatelj, koji je bio na uvjetnoj u vrijeme zločina, vraćen je u zatvor i dobio je dvije doživotne kazne.

Osim tog nesretnog iskustva, Fran se kasnije suočila s još jednim - razvodom braka. Točku na zajednički život s Peterom stavila je 1999. godine. Naknadno je doznala još jednu istinu - suprug, s kojim je bila u braku od 1978. godine, priznao joj je da je gay. Glumica se u godinama koje su uslijedile posvetila borbi za prava LGBT zajednice. Međutim, suprugov izlazak iz ormara nije nikada smatrala glavnim razlogom njihova razvoda, nego želju da promijeni smjer svog života.

Njih dvoje na kraju ne samo što su ostali dobri prijatelji nego su postali i poslovni partneri. "Izabrali smo biti uključeni u život jedno drugog. Naša ljubav je unikatna, rijetka i bezuvjetna."

Ljubavni brodolom
Fran je nakon razvoda dala priliku i novoj ljubavi. U rujnu 2014. udala se za kontroverznog znanstvenika i političara Shivu Ayyaduraija, no razveli su dvije godine kasnije. Osim ljubavnih brodoloma, poput lavice izborila se i s rakom. Nakon čak osam pogrešno postavljenih dijagnoza nakon što se nije osjećala dobro, 2000. godine primljena je u bolnicu u L.A.-ju. Odmah joj je dijagnosticiran rak maternice zbog čega je podvrgnuta radikalnom zahvatu. Srećom, prošao je dobro i Fran nakon njega nije morala prolaziti dodatna liječenja.

- Htjela sam iz ovog iskustva naučiti ono što trebam, postaviti pitanja i surađivati s doktorom, umjesto da s njim pravim odnos koji je neka vrsta odnosa roditelj-dijete - kazala je Fran. Sedam godina poslije operacije objavila je kako pokreće neprofitnu organizaciju Cancer Schmancer Movement, koja radi na tome da se svim ženama omogući dijagnosticirati karcinom u prvoj fazi, koja je najizlječivija.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike