Sport
BIJELO-PLAVI OPET NA OKUPU

Ndockyt i Mbakogu bit će tajna oružja nakon stanke
Objavljeno 10. listopada, 2019.
V.d. trenera NK Osijek Ivica Kulešević vratio je dva treninga dnevno, što je jedna od promjena koju je uveo u načinu rada

Nogometaši Osijeka opet su na okupu nakon trodnevnog odmora koji im je pružio v.d. trenera NK Osijek Ivica Kulešević. Istina, nije baš sav igrački kadar na broju, jer je nekolicina zaokupljena reprezentativnim obvezama, što neće previše poremetiti ritam rada, jer je riječ o trojici igrača (Škorić, Kleinheisler i Žaper nap.a.).

Povratak korijenima
Kulešević se za početak očito odlučio vratiti korijenima kada je vježbanje u pitanju, jer je jučer odredio dva treninga. To je novost, jer od početka priprema za ovu sezonu dva treninga dnevno bila su čisti raritet. No, nije to ništa revolucionarno, jer je uobičajeno da treneri u prvom tjednu stanke malo dodaju "gas" kako bi se nadopunile baterije. Kulešević će dobiti desetak dana za popravljanje "krvne slike" momčadi, a konačno će imati bar malo vremena kako bi ju upoznao i sa svojim idejama kada je igra u pitanju. Koliko god imao slične ideje sa svojim prethodnikom Dinom Skenderom na neke stvari ipak drugačije gleda. Prije svega kada je u pitanju pas igra. V.d. trenera skloniji je direktnijem i okomitijem pasu u prostor, dok je Skender preferirao "sitni vez". Ipak, još će zanimljivije biti vidjeti hoće li se Kulešević odlučiti na promjenu formacije. On baš nije zagovornik igre s tri centralna braniča, iako mu je to dobro funkcioniralo u dosadašnja tri susreta u koja je vodio bijelo-plave. Suparnici nisu stvarali baš mnogo prilika, a i taj jedan pogodak koji je Osijek primio postignut je udarcem s više od 20 metara. Dakle, obrana nije bila izigrana. Ipak, još uoči gostovanja u Koprivnici Kulešević je razmišljao o sustavu 4-3-3, iako je formacija najmanji problem. Daleko je važnije na koji način igrači odrađuju svoje obveze u igri. Ako se kvalitetno i mnogo kreću bez lopte, ako se akcije završavaju s dovoljno ljudi u suparničkom kaznenom prostoru, onda će u svakoj formaciji izgledati dobro.

Osijek ove, kao i prethodnih sezona, najviše muke ima s kontinuitetom kvalitetnih igara. Bijelo-plavi opet su u ritmu "jedan korak naprijed, dva unatrag". Vidjeli smo u dosadašnjem dijelu prvenstva i agresivan Osijek, ali i onaj drugi - mlitav i polumrtav.

Unutrašnje rezerve
S tim promjenama raspoloženja i karaktera momčadi sigurno će se pozabaviti Kulešević koji se nada kako će na tom planu biti uspješniji od svojih prethodnika. Osim toga, Osijek u kadru ima i ponešto unutrašnjih rezervi koje bi trebalo početi više iskorištavati. Tu prije svega mislimo na Merveila Ndockyta i Jerryja Mbakogu. Ndockyt je dobio određenu minutažu i uvijek bi unio živost u igru, iako ima određenih problema s rješenjima, dok smo Mbakogua vidjeli malo, jer je tjelesno bio u zaostatku u odnosu na ostale prvotimce, ali nakon stanke Mbakogu bi mogao ozbiljnije početi konkurirati za momčad, posebice ako se Kulešević odluči zaigrati s trojicom u napadu.

Dalibor Keler
formacija
OSIJEK MOŽDA ZAIGRA U RASPOREDU 4-3-3
KVARTET SE POLAKO UKLJUČUJE
Četvorica ozlijeđenih igrača Marin Pilj, Petar Bočkaj, Tomislav Šorša i Vedran Jugović, počeli su s laganim treningom. Dosad su vrijeme uglavnom provodili u teretani, a sada su se priključili ostatku momčadi. Istina, još ni jedan od njih nije spreman ući u normalan trening, nego su zasad na pravocrtnim trčanjima, ali već je i to dobra vijest, jer možda neki od njih bude spreman za prvu utakmicu nakon stanke koju će nogometaši Osijeka odraditi kod Intera u Zaprešiću. Sva četvorica imali su ozljede mišića, s tim da su Bočkajeva i Jugovićeva bile nešto teže prirode.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike