Novosti
POTPISANI UGOVORI OZNAČILI KRAJ DUGOTRAJNOG NATJEČAJA

Gradnja cesta do Pelješkog mosta
Objavljeno 10. listopada, 2019.
Ugovori o gradnji pristupnih cesta Pelješkom mostu i obilaznice Stona potpisani su u srijedu u Vladi s tvrtkama Strabag i Avax, čime je okončan dugotrajni natječajni postupak obilježen žalbama, pa gradnja konačno može početi.


Dionicu Duboka - Sparagovići/Zaradeže gradit će austrijski Strabag, a dionicu stonske obilaznice i poddionice Sparagovići/Zaradeže - Prapratno i Prapratno - Doli gradit će grčki Avax. Riječ je o ukupno 30-ak kilometara pristupnih cesta.
Strabag je za izgradnju dionice Sparagovići/Zaradeže ponudio cijenu od 478,3 milijuna kuna bez PDV-a, a Avax za svoju dionicu 511,5 milijuna kuna, također bez PDV-a. Grci od trenutka uvođenja u posao imaju 28 mjeseci za završetak svoje dionice, a Austrijanci 33 mjeseca. Radi se o zahtjevnim dionicima, s nekoliko mostova, vijadukata i tunela. Tvrtke koje su potpisale ugovore trebale bi biti uvedene u posao u roku od 70 dana. H
MINISTAR NE OČEKUJE TUŽBE
Ministar Oleg Butković rekao je da potpisivanjem ugovora završava prva faza natječaja, da se kreće u izgradnju pristupnih cesta te da ne bi trebalo biti problema u samoj gradnji, no da se nikada ne zna što će se događati u budućnosti. Smatra da je situacija definirana i ne očekuje nikakve tužbe na Upravnom sudu, što ionako ne bi spriječilo gradnju pristupnih cesta. Nije mogao odgovoriti hoće li biti vremenske razlike između završetka Pelješkog mosta i cesta.
Možda ste propustili...

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto

STATISTIKA TRŽIŠTA RADA

Prosječno 1,6 milijuna zaposlenih