Osijek
NOVI SADRŽAJ U ŠRC “HEROJI ROSINJAČE”

Nakon košarkaškog igrališta, u planu je uređenje okoliša bajera
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Staro boćalište uskoro će u osječkom sportsko-rekreacijskom centru "Heroji Rosinjače" zamijeniti novo košarkaško igralište s rasvjetom - može se naslutiti iz nedavnog dolaska strojeva i radnika na livadu u Našičkom naselju. To potvrđuju i u Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata "Sveti Rok", odnosno u boćarskom klubu "Dragovoljac Sveti Rok", jer će upravo na njihovu inicijativu korisnici ŠRC-a "Heroji Rosinjače", nakon nedavnog postavljanja stolova i klupa od punog drveta, na raspolaganje dobiti i novi sportski sadržaj. Međutim, ni na tome ne misle stati.

- Dovršenje košarkaškog igrališta očekujemo za dva tjedna, naravno, ako radnike posluže vremenske prilike. No, ovih dana u tijeku su važni razgovori, jer u idućim godinama želimo aplicirati i na natječaje EU-a kako bismo ovaj centar maksimalno oplemenili sadržajem. Sve radimo u suradnji sa stručnjacima, GČ Gornji grad i stanarima Našičkog naselja, pa uz sadnju drveća i uređenje dijela obale, želimo napraviti i idejno rješenje za šetnicu uz bajer, zbog čega smo napravili inicijativu za izmjenom Generalnog urbanističkog plana Grada Osijeka, koja je preduvjet za prijavu projekta na natječaje EU-a - otkriva Zlatko Bebek, predsjednik UHDDR-a "Sveti Rok" i boćarskog kluba "Dragovoljac Sveti Rok".

Podsjetimo, ova braniteljska udruga i boćarski klub dobili su još prije 15 godina prostor ŠRC-a "Heroji Rosinjače" na upravljanje, sklapanjem ugovora s Gradom Osijekom koji je nedavno odlučio i realizirati dugo iščekivani projekt gradnje košarkaškog igrališta.

- Želimo prijaviti projekt uređenja sportsko-rekreacijskog centra, jer bi tako i šire središte Osijeka moglo postati zbilja nešto prekrasno - zaključuje Bebek. M. Mandić
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike