Sport
NIKAD VEĆE MJERE OSIGURANJA

Poljud će nadlijetati helikopteri, sve će nadzirati i dronovi
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Vezani članci

EMOTIVNI IVAN RAKITIĆ

Bilo je bolno slušati da ne želim igrati za Hrvatsku

Hajduk je u ponedjeljak napustio svoj dom, Poljud, koji je preuzeo Hrvatski nogometni savez. Hajdukovci su se uputili na mini pripreme na otok Brač, a stadion su prepustili hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koja se nakon dugo godina vraća u Split i na Poljudu će u četvrtak dočekati Mađarsku u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. Splitski klub zbog dobro poznatih i stotinu puta ponovljenih razloga ne sudjeluje u organizaciji susreta Hrvatska - Mađarska, pa je sve u rukama HNS-a i Grada Splita. HNS tako na neki način ostaje prepušten sam sebi, bez pomoći kluba koji je gazda na Poljudu. Nije to trebalo biti tako, ali to je stvarnost hrvatskog nogometa.

A HNS se za utakmicu u četvrtak priprema kao nikada do sada. Zbog straha od izgreda i gluposti koju mogu napraviti huligani, u Splitu ništa nije prepušteno slučaju. Kako bi Vatreni napokon zaigrali na Poljudu, uložio se ogroman novac, kontrolira se apsolutno sve, posebice da ulaznice ne bi došle u krive ruke, odnosno u ruke huligana iz Torcide, koja je apsolutno protiv igranja Hrvatske na Poljudu dok HNS ne usvoji Hajdukove zahtjeve.

Sigurnosna sportska akcija ovakvog opsega još nije zabilježena u Hrvatskoj. Velik broj policijskih djelatnika, navodno njih više od 1000, uz petstotinjak zaštitara osiguravati će stadion, koji je već danima pod policijskim nadzorom. Policija nadzire i hotel Le Meridien Lav, u kojem je smještena hrvatska reprezentacija, a na treninge u Omiš reprezentativci putuju u pratnji jakih policijskih snaga. U vrijeme susreta, ali i dan prije grad podno Marjana iz zraka će nadzirati helikopteri i dronovi, a s mora ratni brodovi. HNS čini sve što je u njegovoj moći da se ne ponovi "slučaj svastika" i dvoboj s Italijom, koji je igran pred praznim tribinama. Split i Dalmacija željni su hrvatske reprezentacije, ulaznice za utakmicu su planule, ali, na žalost, postoji manjina koja zbog sukoba sa Šukerom i ostalim društvom iz HNS-a ne želi Modrića, Rakitića, Perišića i ostale igrače u "kockastom" na Poljudu.

Manjina ne želi, većina je za igranje Hrvatske u Splitu, a svoj dolazak u četvrtak na Poljud najavio je i hrvatski državni vrh. Mjesta u svečanoj loži rezervirana su za predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i sve ministre u Vladi RH. Najavljen je i dolazak premijera Mađarske Viktora Orbana. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li svoja mjesta u svečanoj loži zauzeti čelnici Hajduka Marin Brbić i dopredsjednik Luka Jakobušić. T. Bilić
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku