Sport
OSIJEK TIJEKOM PRVENSTVENE STANKE

Ivica Kulešević može raditi na svoj način
Objavljeno 9. listopada, 2019.

Vezani članci

VUKU SE REPOVI SUSRETA OSIJEK - GORICA

Eksperti različitih stavova o kaznenom udarcu

BIJELO-PLAVI I DALJE U IŠČEKIVANJU

Ime novog trenera znat će se sljedećeg tjedna?

Nogometaši Osijeka drugu reprezentativnu stanku ove jeseni dočekali su na trećem mjestu. V. d. trenera Ivica Kulešević sad će dobiti malo zraka i prostora da u momčad pokuša implementirati neke svoje ideje. Iako je već nekoliko puta odao priznanje svojem prethodniku Dini Skenderu na odlično selektiranoj i pripremljenoj momčadi, neke stvari koje se događaju osječkoj momčadi kazuju kako nije baš sve bilo idealno kada je u pitanju tjelesna sprema.

- Ne mislim kako imamo problema u tom segmentu - odgovorio je Kulešević na izravno pitanje o tjelesnoj pripremljenosti njegove momčadi.

No jedan detalj u tom dijelu itekako upada u oko. Riječ je o brojnim ozljedama mišića s kojima se su suočili bijelo-plavi u proteklom razdoblju. Jugović, Bočkaj, Pilj, Kleinheisler, Šorša, Mioč, svi su oni podlegli vrlo sličnim problemima s mišićima, što upozorava na to kako u samom radu ipak nešto nije štimalo do kraja. Pričalo se kako je intenzitet treninga bio preslab, a odgovornost s kondicijskih trenera Marina Vučka i Dina Krole može se skinuti bez razmišljanja jer Skender njihove usluge uopće nije ni koristio. Sve se radilo s loptom, a indikativno je što su se Bočkaj i Jugović ozlijedili pri samom kraju utakmica. Dobro, uvijek se može reći kako se nije dogodilo i drugima, međutim, već samo paušalni pogled na imena igrača koji su se ozljeđivali otkrit će sve. Riječ je o ljudima koji su se na terenu najviše trošili, a čini se kako njihova muskulatura to nije bila spremna trpjeti. I to je jedna od stvari koju bi Kulešević trebao razmotriti tijekom stanke. Ne kažemo kako momčad sad treba "ubiti" nekakvim divljačkim treninzima, ali pojačavanje njihovog intenziteta i ozbiljnije uključivanje kondicijskih trenera koji su na raspolaganju u rad vjerojatno bi dobro došlo. Argument za tu tvrdnju možemo pronaći u prošloj sezoni. Marin Vučko je bio sa Zoranom Zekićem pri prvoj momčadi, Zekić je imao veliko povjerenje u njega, a ozljede mišića u Zekićevu mandatu gotovo uopće nisu postojale. U toj vrijeme slično je bilo i u drugoj momčadi kod Dine Skendera. Treninzi su bili posve drukčiji, intenzivniji, u odnosu prema ovima s prvom momčadi, a u njima je važnu ulogu u prevenciji ozljeda odigrao Dino Krolo, koji je u toj momčadi bio zadužen za tjelesnu spremu. Također nije bilo problema s ozljedama mišića. Sada je situacija drukčija, pa traženje odgovora na to pitanje Kuleševiću treba biti prioritet. To više što ni nakon stanke vrlo vjerojatno na raspolaganju još neće imati Jugovića i Bočkaja, dva igrača koja mogu znatno promijeniti izgled igre bijelo-plavih. Možda se vrati Pilj i donese toliko potrebnu živost i energiju u vezni red.

Osim toga, Kulešević se već bavi i idejom u kojoj će se vratiti igri s četiri igrača u posljednjoj liniji. U tom bi slučaju na bokovima bili Šutalo i Talys, a Igor Silva bio bi pretvoren u krilo. No zasad je to tek ideja u rađanju. D.Keler
Previše je igrača Osijeka imalo probleme s ozljedama mišića, što upozorava na potrebu promjene načina rada
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike