Osijek
GOSTI IZ EUROPE U TRUHELKI

Spoj znanosti i kulture za školarce
Objavljeno 8. listopada, 2019.
Osnovna škola Jagode Truhelke u Osijeku bila je u ponedjeljak, 7. listopada, središte učenja, razmjene iskustava i međunarodne suradnje zahvaljujući Erasmus K2 europskom projektu.


Kako nam pojašnjava Višnja Cvek, profesorica fizike i tehničke kulture s informatikom te koordinatorica projekta za Hrvatsku, u školi su oduševljeni domaćinstvom za svoje partnere iz Belgije, Italije, Grčke i Španjolske za koje su osmislili poseban program dobrodošlice. "Ovaj put smo u ulozi domaćina, prethodno smo već posjetili Italiju i Španjolsku, nakon čega nam slijede još dva putovanja, u Belgiju i Grčku. Želja nam je da naši gosti nauče ponešto o našim metodama rada i ta iskustva implementiraju u svoj rad u budućnosti. Inače, ovdje je riječ o projektu pod nazivom Transforming FabLabs into STEAMLabs kojim nastojimo povezati kulturu i umjetnost sa znanošću, pa ćemo tijekom cijelog ovog tjedna (od 7. do 11. listopada) imati niz radionica u školi iz spomenutih područja. Cilj nam je motivirati djecu, osobito djevojčice da više upisuju tehnička zanimanja i jednog dana krenu u tom smjeru, a projekt je osmišljen za sve dobne skupine i djecu od prvog do osmog razreda. Financiranje ovih programa omogućili su nam Europska komisija i nacionalne obrazovne agencije, a projekt ukupno traje dvije godine, odnosno od 1. prosinca 2018. Do 30. studenoga 2020.", zaključila je Cvek.
Impresivnom programu dobrodošlice pridonijeli su učenici svih generacija koji su naučili pozdravljati, pa i pjevati na jezicima svojih gostiju, a osobito oduševljenje svih prisutnih izazvali su tradicionalnim plesovima svih četiriju zemalja, kao i simpatičnim zahvalama za čokoladu iz Belgije, pizzu i spaghete iz Italije, povijest iz Grčke, i nogomet iz Španjolske. E. Nenadić
Cilj nam je motivirati djecu, osobito djevojčice da više upisuju tehnička zanimanja i jednog dana krenu u tom smjeru
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike