Mozaik
52. GODINU ODRŽANO NATJECANJE

Susret hrvatskih pjevačkih zborova
Objavljeno 8. listopada, 2019.
52. Susret hrvatskih pjevačkih zborova uspješno je održan prošloga vikenda u Rovinju, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, krovne udruge kulturno-umjetničkog amaterizma u RH, a pod pokroviteljstvom Istarske županije i materijalnu potporu Ministarstva kulture Grada Rovinja i TZ Grada Rovinja. U suorganizaciji Susreta sudjelovali su Maistra d.d., Hrvatsko društvo skladatelja - ZAMP i klapa Valdibora. Susret hrvatskih pjevačkih zborova nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske amaterske zborove koji svoj nastup na Susretu moraju izboriti na županijskim smotrama. Nastupilo je 13 odabranih hrvatskih pjevačkih zborova iz deset hrvatskih županija, kao i gosti iz Istre; ženska klapa "Teranke" iz Pule, zbor OŠ "Bernardo Benussi", i Klapa Valdibora iz Rovinja.

Dvodnevni program bio je sastavljen od natjecateljskog i revijalnog dijela. Natjecateljski program odvio se prvog dana u Koncertnoj dvorani Adris u Rovinju pred stručnim povjerenstvom u sastavu Bogdan Đaković, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić. Revijalni program održan je u subotu na središnjem rovinjskom Trgu maršala Tita pod naslovom "Zborovi pjevaju Rovinju – ad libitum", a u nedjelju je održan koncert s revijalnim programom svih zborova u hotelu Lone. Zborska revija kulminirala je zajedničkim pjevanjem svih sudionika pod ravnanjem Luke Vukšića i Bogdana Đakovića. Nakon revijalnog programa uslijedila je dodjela nagrada. T.K.
SREBRNA PLAKETA ZA ZBOR IZ VIROVITICE
Među nagrađenima našao se i jedan slavonski zbor i to Hrvatsko pjevačko društvo “Rodoljub” iz Virovitice koje je dobilo srebrnu plaketu, uz Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, KUD Naša lipa iz Tuhelja i Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik” iz Križevaca. Zlatna plaketa i Grand Prix susreta pripali su

Akademskom zboru Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors uz dodatnu nagradu: nastupa na Razglednici kulturno-umjetničkog amaterizma RH 2020.
Možda ste propustili...

SVJETSKO KULINARSKO NATJECANJE IKA U STUTTGARTU

Slavonski kulinarski majstori spremni su za Olimpijadu!

ŠIMA JOVANOVAC I PRIJATELJI NASTUPAJU 18. VELJAČE

“Šimunovo” u HNK-u Osijek proslava je 55 godina karijere

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUSRETI KAZALIŠNIH AMATERA U VSŽ

U Retkovcima ćemo od 6. do
22. ožujka gledati 11 predstava

2

JEDNA OD NOVINA NA OVOGODIŠNJEM ZAGREBDOXU

Novi program Filmaši o filmašima: Redateljski portreti drugih redatelja

3

IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE U OPATIJI ODRŽAT ĆE SE 29. VELJAČE

Objavljen redoslijed
pjesama na Dori i voditelji