Regija
U SJEĆANJE NA POGINULE HRVATSKE BRANITELJE

1. memorijal „Rudolf Špehar i Miroslav Podboj“
Objavljeno 7. listopada, 2019.

BAKIĆ - U sjećanje na poginule branitelje Rudolfa Špehara i Miroslava Podboja, Temeljni ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bakić organizirao je 1. memorijal "Rudolf Špehar i Miroslav Podboj".

U subotu je za poginule branitelje sladojevački župnik vlč. Darijo Šimić služio misu, nakon koje su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, mještani Bakića i rodbina poginulih položili vijenac i upalili lampione kod spomenika u Bakiću te na posljednjim počivalištima Rudolfa i Miroslava na bakićkom mjesnom groblju. Memorijal je nastavljen u nedjelju sportskim susretima branitelja. Okupljene branitelje pozdravili su predsjednik TO-a UHDDR Bakić Ivica Pavin, predsjednik GO-a UHDDR Slatine Željko Kolinger, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić i izaslanik slatinskoga gradonačelnika, gradski vijećnik Kazimir Libl.

Članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata natjecali su se u elektronskom pikadu, streljaštvu zračnom puškom, visećoj kuglani i belotu. U elektronskom pikadu pobjedu su odnijeli članovi Kluba hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica, u visećoj kuglani slavili su članovi županijske HVIDR-e, u kartaškoj igri belot slatinska HVIDR-a, a u natjecanju streljaštvo disciplina zračna puška ekipa GO-a UHDDR grada Slatine.

Tri prvoplasirane ekipe u svakoj disciplini nagrađene su medaljama i peharima, koje su im uručili članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja Rudolfa Špehara i Miroslava Podboja. Zahvalnice za sudjelovanje i pomoć pri organizaciji susreta uručio je predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin.
P.Ž.

Možda ste propustili...

ZA REKONSTRUKCIJU ZGRADE STARE KOŽARE U VIROVITICI

HGSS-u još 45.000 eura od Županije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli