Sport
JOŠ SE ČEKA “BIJELI DIM”

Kulešević se drži kao “kuhana noga”, navodno se pregovara sa Seedorfom
Objavljeno 7. listopada, 2019.

Tko će biti novi trener NK Osijek? Pitanje je koje lebdi u zraku već 15 dana i još uvijek se na njega ne može točno odgovoriti, a ljudi koji bi mogli ponuditi informacije šute kao zaliveni.

Pretpostavljalo se kako bi pobjeda protiv Gorice mogla značiti promociju trenutačnog v. d. šefa struke Ivice Kuleševića. Zasad se to nije dogodilo, a nismo ni sigurni bi li se uopće trebalo dogoditi. Kulešević se drži kao "kuhana noga" oko toga. Ne pokazuje, bar ne javno, preveliku ambiciju ili želju zasjesti na klupu prve momčadi. Ili je samo dobro informiran, pa se ne želi izlijetati i nametati. Sve izjave vezane uz to pitanje su mu neodređene i tipa "ja sam klupski vojnik i radim što se od mene traži". Nakon susreta s Goricom ispalio je još jednu sličnu izjavu:

- Možda je najbolje otići na vrhuncu. Čudno je takvo njegovo razmišljanje, čak i ako je izrečeno u šali. Pobijedio je u sve tri utakmice u kojima je vodio bijelo-plave, ali daleko je to od vrhunca. Jednostavno, Kulešević ne odaje dojam čovjeka koji žarko želi preuzeti momčad u ovom trenutku. Uostalom, Osijek je sad u situaciji da mu "klupski vojnici" neće biti od prevelike korisiti. Bijelo-plavima treba dokazano trenersko ime. Čovjek koji zna i spreman je uhvatiti se ozbiljnog posla s momčadi koju klub iz Gradskog vrta ima. Nju je potrebno žešće prodrmati kako bi počela u kontinuitetu potvrđivati potencijal koji posjeduje. Inače, najnovije "vijesti iz nesvijesti" govore da je predsjednik Ivan Meštrović u Dubaiju i tamo, navodno, pregovara s Clarenceom Seedorfom. Ako je istina, opet je riječ o zvučnom igračkom imenu posve nedokazanom u trenerskim vodama. Bio je trener Milana četiri mjeseca, trenirao je kineski Shenzhen, nakon toga je mjesec dana proveo u brazilskom Atlético Paranaensu kao sportski direktor i trener, iz kojeg je otišao u španjolski Deportivo, s kojim je ispao iz Prve lige. Posljednji posao bio mu je na klupi reprezentacije Kameruna, gdje se također nije proslavio na posljednjem afričkom Kupu nacija. Dobio je otkaz u srpnju nakon što je Kamerun eliminiran od Nigerije u osmini finala.

Očito da Meštrovićeva ideja o glamuroznom čovjeku na klupi Osijeka još nije umrla, iako se u jednom trenutku činilo da jest tako. S marketinške strane to bi bila velika stvar, međutim, što je s onom, navijačima važnijom, rezultatskom pričom? Očito u Gradskom vrtu nisu baš najsigurniji u kojem smjeru treba krenuti nakon abdikacije Dine Skendera. Sada je pred Osijekom prvenstvena stanka i krajnje je vrijeme da se taj gordijski čvor oko imena novog šefa struke napokon raspetlja. Status quo koji sada vlada u klubu sigurno neće donijeti ništa dobrog. D. Keler
Ivica Kulešević

trener NK Osijek

- Ostao sam zatečen kada mi je ponuđena uloga v. d. trenera. Što će biti dalje? Ne znam, možda je najbolje da se povučem na vrhuncu, nakon ove tri pobjede.
LOVRIĆEV “FLERT” S NAVIJAČIMA
Krilni napadač Gorice Kristijan Lovrić opet je zabio u Gradskom vrtu. Proljetos je dvama pogodcima označio kraj trenerske ere Zorana Zekića na klupi Osijeka, a i ovaj je put dobro zakomplicirao Osijekov put prema pobjedi. Te njegove dobre igre nisu ostale nezamijećene kod nekih navijača Osijeka, koji su ga nakon utakmice ovoreno pozivali da se pridruži bijelo-plavima. Izgleda da ni sam Lovrić nije hladan na takvu mogućnost, jer se upustio u verbalni “flert” s navijačima Osijeka. Vjerujemo kako ni struka u klubu ne bi imala ništa protiv. No prepreka je odštetni zahtjev koji je izvjesila Gorica. Minimalna cijena za koju bi ga bili spremni pustiti jest dva milijuna eura. I samo će rasti ako Lovrić nastavi zabijati...
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike