Osijek
OSJEČKA PROMOCIJA KNJIGE ROBERTE KLJENAK O HEROJIMA RATA

Osobno sam proživljavala njihove patnje
Objavljeno 6. listopada, 2019.
Premala je bila Velika vijećnica Osječko-baranjske županije da primi sve koji su u subotu navečer došli na osječku promociju knjige „Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskog rata“ autorice Roberte Kljenak. Uz našu mladu sugrađanku o knjizi koja donosi potresne ispovijesti 91 branitelja i sudionika Domovinskog rata, heroja koji su svatko na svoj način pridonijeli stvaranju hrvatske države, govorili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić, hrvatski književnik i skladatelj te profesor Ante Nadomir Tadić Šutra, Ivan Piskač, pomoćnik zapovjednika Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin, Ivica Šafarić - Ninđa, pripadnik prve pješačke bojne druge gardijske brigade “Grom”, legendarnih „Crnih mambi” te profesor Ivica Šola, teolog, komunikolog i novinar. Prezentaciju je, i to vrlo uspješno, vodio 12-godišnji Noa Lulić iz Valpova, inače autoričin bratić i veliki zaljubljenik u povijest Domovinskog rata.

- U godinu dana obišla sam i razgovarala s 250 naših branitelja, logoraša, generala, policajaca, teških invalida, silovanih žena. Bilo je iznimno teško jer sam sve to i osobno proživljavala, plakala zajedno s tih ljudima – govorila je prepuna emocija Roberta napominjući kako joj je sada glavni cilj da se knjiga uvrsti u obveznu školsku lektiru i da iz nje djeca uče o Domovinskom ratu.

- Ako to ne ostvarim, smatrat ću da nisam uspjela učiniti dovoljno za naše hrvatske dragovoljce i branitelje i da budućim generacijama prikažem o žrtvi koju su dali za Hrvatsku – zaključila je. T. Prusina
Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

“LAŽI O SRPSKOM ANTIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU”

O knjizi Mihovila Biočića u Osijeku

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike