Osijek
BOGAT PROGRAM

Od tamburice do funka
Objavljeno 5. listopada, 2019.
Bilo je gotovo nemoguće "pohvatati" sve što se u petak događalo u sklopu festivala HeadOnEast. Kamo krenuti, koje piće ili hranu odabrati, na čiju glazbu zaplesati... Bila su to pitanja koja su "mučila" Osječane i njihove goste. Uz sajam autohtonih proizvoda, uličnu hranu i domaća piva, mogli smo zaviriti i u dva posebna dvorišta - Dernek i Pekmez, tradicijske oaze za sve ljubitelje tamburaške glazbe i nekih zaboravljenih jela. Naravno, uz neizostavne tamburice u režiji Baranjskog sokaka.


Našao se u Tvrđi i Red district, ali ne prema uzoru na onaj amsterdamski, iako je lokacija odlično pogođena, s obzirom na bludilišta koja su se nekoć nalazila u tom dijelu Tvrđe. Ne, ovdje je bila riječ o šampanjcima i ukusnim zalogajima najukusnije crvene gastronomije - domaćem kulenu i slavonskom pršutu. Ne možemo ne spomenuti Osječanima već dobro poznate uspješnice, Večer vina i umjetnosti, gdje se u sjajnoj atmosferi i ovaj put tražila čašica vrhunskog vina više te In da Sofu, koja je održana kod Vodenih vrata, uz sjajne nastupe DJ-a Omera i Flegme.
Koliko je festival HeadOnEast bio sadržajan govori podatak da smo samo u petak mogli poslušati Quartet Valerije Nikolovske, Akvarel, Akleu Neon, Miroslav Evačić trio, No jazz band i 3 sjajna DJ-a, Millya, Umbu i Dannyja. Ako ste kojim slučajem propustili zabavu u četvrtak i petak, svakako nemojte i u subotu. Dođite, družite se, šećite, razgovarajte, plešite, smijte se, jedite, pijte, uživajte i… budite hedonisti!


Ivan Alilović
Cjelodnevna zabava u osječkoj Tvrđi nastavlja se i u subotu
Možda ste propustili...

UČENICI OŠ “STJEPAN RADIĆ” IZ ČAGLINA GOSTI GLASA SLAVONIJE

Novinarski pomladak koji puno obećava

STOŽERNA AKCIJA LIONS CLUBA OSIJEK

"Planule" krofne za pomoć Cenacolu

NACIONALNI PREVENTIVNI PROJEKT "ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA"

Plesali policajci, učenici, volonteri, vatrogasci...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJVEĆA MASONSKA ZBIRKA U OVOM DIJELU EUROPE

Masoni u Osijeku od 1773.

2

UDRUGA SVJETLOST FENJERA

Nakon 54 godine kafić
Baroko zatvoren uz tihu
svjetlost fenjera iz 1889.

3

POŠAST ČIŠĆENJA ZGRADA “NA CRNO”

Novac za čistačicu prikupljaju skrivećki, od stana do stana