Crna kronika
PJEŠAK NA TRIJEŽNJENJU

Pijan je ignorirao crveno svjetlo na Trgu graševine!
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Pijani pješak prelazio je zebru na upaljeno crveno svjetlo na Trgu graševine u Kutjevu

Svakoga dana policija ima nekoliko intervencija zbog pijanih sudionika u prometu. Zaustavljaju se svi, od vozača automobila, kombija, kamiona, traktora, motocikala, mopeda, bicikala, a prijave znaju dobiti i alkoholizirani pješaci, većinom zbog lelujavog hodanja po cesti te prelaska ceste iako je na pješačkom prijelazu upaljeno crveno svjetlo.

Ovo posljednje zbilo se u slučaju 54-godišnjaka kojeg su policajci pijanog zaustavili u Kutjevu, i to na pješačkom prijelazu koji se nalazi na - Trgu graševine! Uzrok intervencije policajaca je što je muškarac u srijedu u 10.50 prelazio cestu na zebri iako mu je bilo upaljeno crveno svjetlo te što su automobili za svoj smjer kretanja imali zeleno svjetlo. Srećom, nije došlo do naleta vozila, a policajci, koji su sve to vidjeli, zaustavili su ga. Odlučili su ga alkotestirati jer je bilo vidljivo da je pod utjecajem alkohola. Rezultat je iznenadio i policajce jer je 54-godišnjak u krvi imao 2,76 promila alkohola. Postupak policajaca očigledno nije dobro sjeo 54-godišnjaku koji ih je počeo vrijeđati. Nije prestajao sa psovkama, pa su ga policajci, i zbog bojazni da će nastaviti činjenje prekršaja, odvezli s Trga graševine u najbližu policijsku postaju gdje se nekoliko sati trijeznio. U četvrtak je doveden pred prekršajnog suca.

Pijanih u prometu bilo je i u Osječko-baranjskoj županiji, a zaustavljena su tri vozača automobila te jedan biciklist. Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 21.45, kada su u Višnjevcu zaustavili automobil kojim je upravljao 39-godišnjak s prebivalištem u Njemačkoj. U krvi je imao 1,89 promila alkohola, zbog čega je završio na triježnjenju.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike