Osijek
SCOUT PICNIC

Izviđačko svitanje u Erdutu
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Jesenske dane izviđači Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek odlično koriste za svoje aktivnosti u prirodi. Posljednju aktivnost nazvali su “Izviđačko svitanje”. Riječ je o akciji na kojoj je uz članove udruge bilo i 30 učenika iz OŠ “Tin Ujević” iz Osijeka s učiteljicama.

- Na početku nove školske i izviđačke radne godine organizirali smo scout picnic, a riječ je o besplatnom izletu. Organizirali smo odlazak autobusom u Erdut na srednjovjekovnu utvrdu i održali kratko predavanje “Kako nastaje dan?”, uz promatranje izlaska sunca. Nezaobilazna je bila i orijentacija u prirodi “Znam gdje sam, znam kuda idem!”. Kročili smo poučnom stazom oko srednjovjekovne utvrde Erdut, a nakon toga smo imali i predavanje Priča o Sunčevu sustavu, a gdje dalje negoli, u KZC-u “Milutin Milanković” u Dalju - kaže tajnik izviđača Zorislav Babić.

Tu nije bio kraj aktivnostima, dapače, nastavljeno je druženje nakon povratka u Osijek.

U Izviđačkom parku na bajeru Jug 2 održane su izviđačke igre i radionice te svečana predaja na uporabu dopunjenih i obnovljenih sadržaja u Izviđačkom parku, gdje je priređen i zajednički ručak, izviđački grah, i druženje.

- Gađali smo mete lukom i strijelom, puhaljkom i imali potragu za blagom s pomoću GPS uređaja. Ujedno smo otvorili dorađene objekte u Izviđačkom parku na bajeru Jug 2. Obnova i dopuna sadržaja Izviđačkog parka realizirana je kroz projekt “Tko, ako ne ti?”, koji je sufinancirala Zaklada za razvoj lokalne zajednice “Slagalica”. Provedba programskih sadržaja tijekom cjelodnevnih aktivnosti podržana je sredstvima iz proračuna Grada Osijeka u okviru projekata “Izviđačka učionica u prirodi” i “Djeluj pozitivno - Nisi sam! - navodi predsjednik Zlatko Nikšić.

Zadovoljni su izviđači i što su organizirali akciju prikupljanja dobrovoljnog priloga namijenjenog obnovi zgrade stare škole i uređenju izviđačkog centra u Podolju, selu u Baranji. D. Pejić
Možda ste propustili...

IZVIĐAČI NASTAVILI AKTIVNOSTI

Izlet u Orahovicu s “javorovcima”

SUBOTA UZ SAJAM ANTIKVITETA U TVRĐI

Napokon je počela šetnja kroz davnine

UZ DAN OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Anušić: Uspjeh županije nedvojben

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KORONAKRIZA SMANJILA GOSPODARSKU AKTIVNOST

Javni bilježnici suočeni sa znatnim padom prometa

2

OPASNO GRADILIŠTE U RUŽINOJ ULICI

Opasan teret nad glavama prolaznika

3

U ORGANIZACIJI TZ-A I OSJEČKOG SAJMA

Sajam antikviteta vraća se u Tvrđu nakon dva mjeseca