Osijek
EKO TRG - INDIJANSKI GULAŠ S TIKVOM

“Kraljica” koju jede i dojenčad
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Ne samo što su butternut tikve s našičkog OPG-a Zdenke Dundović Kusturić dio prehrane u školama, hotelima, pa i prodavaonica u Zagrebu, nego su ih jučer na Eko trgu na osječkoj glavnoj tržnici mogli kušati i brojni posjetitelji.

Dakako, ne u njezinu izvornu izdanju, nego se organizatorica te manifestacije, koja se provodi svakoga tjedna, potrudila pripremiti tzv. indijanski gulaš, odnosno varivo od bundeve, kukuruza i graha s pripadajućim začinima. Suvišno je i reći da su posjetitelji već u ranim jutarnjim satima kušali svoju porciju i složili se da je butternut tikva jedna od najukusnijih među brojnim vrstama.

Zbog njezinih nutritivnih svojstava, ali i kvalitete među konzumnim tikvama odlučila sam se za nju još prije dvije godine, kad sam je počela uzgajati. Izuzetna je ne samo u varivu nego i u kolačima, slanim specijalitetima. Uz to, proizvodim i bezglutensko brašno od tikve kao odličan začin za sva jela, objasnila je Dundović Kusturić, koja pak priznaje da zbog OPG-a ne stigne doći na osječku tržnicu, stoga joj je posebno drago što je svoje proizvode prezentirala ovoga četvrtka. Zadovoljni su bili i kupci, koji ne samo što su kušali ovo neobično no vrlo ukusno varivo nego su i kupili koju tikvu. Zanimljivo je da ovu vrstu s OPG-a iz Našica, kako doznajemo od naše sugovornice, kupuju čak i majke koje imaju dojenačku djecu.

Inače, od ostale ponude na tržnici novost su mandarinke, koje se prodaju po 12 kuna za kilogram, koliko stoje i vinogradske breskve te nektarine. U ponudi je i domaća rajčica za 15, kupus za deset kuna, rog-paprika za šest kuna. pa i za četiri. Cijena mahuna je 20, sitnih patlidžana tri kune... M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJVEĆA MASONSKA ZBIRKA U OVOM DIJELU EUROPE

Masoni u Osijeku od 1773.

2

UDRUGA SVJETLOST FENJERA

Nakon 54 godine kafić
Baroko zatvoren uz tihu
svjetlost fenjera iz 1889.

3

POŠAST ČIŠĆENJA ZGRADA “NA CRNO”

Novac za čistačicu prikupljaju skrivećki, od stana do stana