Tehno
DIGITALNA RJEŠENJA

A1 lansirao virtualni shop
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Godinu dana od rebrandinga istraživanja su pokazala kako 98 posto korisnika poznaje brend A1. Korisnici su A1 percipirali kao tehnološki naprednijeg i inovativnijeg operatora od drugih i kao vodiča kroz složeno digitalno doba. U skladu s digitalnim navikama korisnika, koje pokazuju godišnji porast u broju posjeta (20 %) na web-stranici www.a1.hr, pri čemu se najviše transakcija realizira preko mobilnih uređaja (65 %), A1 je pokrenuo novi oblik prodaje proizvoda i usluga kroz digitalne kanale – A1 virtualni shop. Riječ je o inovativnoj usluzi koja omogućuje korisniku da u stvarnom vremenu razgovara s djelatnikom A1, koji ga preko videoveze može provesti kroz virtualni shop, pokazati mu proizvode, predstaviti usluge i odmah mu odgovoriti na sva pitanja te mu, ako korisnik to poželi, pomoći u realizaciji kupnje.
Korisnici su dobro prihvatili novo ime brenda, ali i povećali svoja očekivanja koja povezuju sa smjerom koji smo nazvali novim oblikom života. A1 Lapssus i A1 Internet zaštita primjer su jednostavnih digitalnih rješenja za korisnike, a sada predstavljamo i A1 virtualni shop, koji donosi novo iskustvo kupnje. Korisnici koji su isprobali uslugu oduševljeni su osobnim kontaktom s našim agentima, koji mogu ostvariti iz udobnosti svojeg doma i vjerujem kako će takav model dodatno povećati zadovoljstvo naših korisnika, izjavila je Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika u A1 Hrvatska.
A1 web-stranicu kao glavni digitalni kanal mjesečno posjećuje milijun korisnika, bilježimo stalan porast posjeta i transakcija te smo pokrenuli A1 virtualni shop kako bismo našim korisnicima olakšali komuniciranje s našim agentima na kanalu koji im je najbliži – mobilnom uređaju, videopozivom, u stvarnom vremenu. A1 virtualni shop još je jedno od naših pametnih digitalnih rješenja koja pridonose našoj viziji digitalnog društva u kojem se tehnologija i ljudsko djelovanje dopunjuju te nam donose najbolje elemente iz oba svijeta, izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska.
A1 virtualni shop je moguće posjetiti na internetskoj stranici www.a1.hr jednostavnim klikom na posebnu ikonu. Korisnik ostavlja svoj broj, a djelatnik u shopu korisnika „poziva“ u virtualni shop. Za uspostavu razgovora korisniku su potrebni računalo i mobilni uređaj, odnosno telefon, koji mu omogućuju da na zaslonu svog uređaja vidi virtualni shop i njegova djelatnika, omogućujući mu iskustvo fizičke poslovnice, ali s lokacije koja njemu odgovara. Ova digitalna platforma objedinjuje live video, slanje poruka u stvarnom vremenu, glasovnu komunikaciju i chatbot funkcionalnosti u jednu uslugu pa komunikacija postaje brža, neposrednija i interaktivnija, a korisniku se omogućuje personalizirano i poboljšano korisničko iskustvo. Proces kupnje u virtualnom shopu postaje brži i jednostavniji jer korisnik ne mora „lutati“ cjelokupnom ponudom, nego prodajni djelatnik za njega lako pronalazi proizvod. Time štedi vrijeme za kupnju, ali i vrijeme koje bi potrošio na put do fizičke poslovnice.
U povodu otvorenja A1 virtualnog shopa, u tijeku je promotivna ponuda – prva tri korisnika koja su u virtualnom shopu kupila Myki sat uz bilo koju postpaid tarifu na poklon će dobiti romobil E-scooter Xplorer Green City 6,5”. Također, korisnici u A1 virtualnom shopu mogu ostvariti popuste na Huawei uređaj do 1500 kuna.
Najčitanije iz rubrike