TvObzor
FINSKA ČETVORKA APOCALYPTICA VRAĆA SE U TVORNICU KULTURE

Promocija novog albuma kultnog cello metal benda
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. s kultnim prvijencem “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milijunskim nakladama

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture 20. siječnja na prvi veliki zagrebački koncert 2020. godine.

Istinski glazbeni istraživači i inovatori, kultni kvartet violončela, posljednji posjet Zagrebu odradili su u travnju 2017. u sklopu toura u povodu 20 godina svoga prekretničkog albuma “Plays Metallica By Four Cellos”. Upravo je na toj seriji koncerata grupa ponašla uporište za nove skladbe, sve instrumentalne, u kojima se vratila na početak kako bi još pomnije istražila svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima. “Album smo kreirali kao punokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, ‘trajanju singlova’ ili nečem sličnom”, priča osnivač grupe Eicca Toppinen. “Izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda.”

Album naziva “Cell-O” još uvijek nema službeni datum izlaska, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova glazba.

Naime, Apocalyptica kreće na cestu 17. siječnja, i to kao specijalni gost na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Bit će to jedna od uistinu rijetkih prilika da ih se negdje u Europi vidi na solo nastupu.

Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. s kultnim prvijencem “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milijunskim nakladama, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom. Do danas su objavili osam studijskih albuma, od kojih onaj posljednji, “Shadowmaker”, 2015. godine. Virtuozi na violončelima Hrvatsku su posjećivali više puta, i to pulsku Arenu te više koncertnih prostora u Zagrebu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 150 kuna, koja vrijedi do 20. listopada. Od 21. listopada do 19. siječnja za ulaz će trebati izdvojiti 170 kuna, a na dan koncerta 200 kuna. (N.K.)
Možda ste propustili...

PREMA SVJETSKIM BESTSELERIMA ELENE FERRANTE

Premijera druge sezone HBO serije “Genijalna prijateljica”

NAJISKUSNIJI REPORTERSKI TIM VODI NAS KROZ INAUGURACIJU

Specijalna emisija Nove TV "Inauguracija"